Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Wethouder Arjen van Drunen is de beste jonge bestuurder van Nederland

Door: Hanneke Marcelis Politiek

BREDA - Wethouder Arjen van Drunen is woensdagavond verkozen tot Beste Jonge Bestuurder van Nederland. Die prijs werd woensdagavond uitgereikt. Van Drunen won van de wethouders van Heemskerk en Utrecht. De prijs voor Beste Jonge Bestuurder is bedoeld voor bestuurders jonger dan 40 jaar. “Dit voelt als een enorme eer”, reageert Van Drunen trots.

Een grote eer voor wethouder Arjen van Drunen. De wethouder won woensdagavond de prijs voor beste jonge bestuurder. Die wordt ieder jaar uitgereikt aan een bestuurder jonger dan 40 jaar. Van Drunen voldoet ruim aan die eis. Van Drunen was pas 27 jaar toen hij in 2021 werd aangesteld als wethouder van Breda.

Van Drunen nam het op tegen wethouder Ani Zalinyan van Heemskerk en Dennis de Vries van Utrecht. Maar Van Drunen kreeg de meeste stemmen. “Stemmers roemden zijn toegankelijkheid, communicatie en effectiviteit. Hij heeft veel kennis van zaken en slaagt erin het sociale geluid goed te vertegenwoordigen in het college”, laat de organisatie van de verkiezing weten.

Arjen van Drunen zelf is uiteraard enthousiast over zijn verkiezing: “Ik ben enorm trots en vereerd. De afgelopen periode voelde als een warm bad. Zo veel mensen die me vertelden dat ze zouden gaan stemmen en lieve berichten die ik heb ontvangen. Dat doet me echt goed en is geheel wederzijds. Ik heb nog meer zin om de komende jaren samen te werken aan een nog mooier Breda.”

Over de verkiezing

Sinds 2014 organiseren Binnenlands Bestuur en Necker samen de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maken kans op deze titel.