Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Blunder in tekst op verkeersborden: Fietsen die óp Koningsdag verwijderd worden?

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Rondom het Chasséveld worden meerdere tijdelijke fietsenstallingen gerealiseerd voor de vele bezoekers van 538 Koningsdag in Breda. Maar volgens de borden die er geplaatst zijn, worden fietsen die daar geparkeerd worden op Koningsdag diezelfde dag meteen verwijderd. Een foutje vanuit de organisatie van 538 Koningsdag, blijkt uit navraag bij de gemeente. 

‘Fietsenstalling 538 Koningsdag’, staat op een geel verkeersbord dat in het gras langs de Claudius Prinsenlaan staat. En daarnaast staat een tweede bord: ‘Fietsen worden verwijderd vanaf 27-04-2024’. 

De situatie zorgt voor verwarring, en zorgt online voor hilariteit. Want wat is het nut van een tijdelijke fietsenstalling voor 538 Koningsdag, als de fietsen die er geplaatst worden diezelfde dag ook meteen verwijderd worden? En de verwarrende verkeersborden staan niet op één plek. Op meerdere grasvelden rondom het Chassévelden zijn de borden geplaatst. 

Foutje

De verwarrende tekst op de borden is een foutje, blijkt uit navraag bij de gemeente. “De borden zijn geplaatst door 538 Koningsdag, maar er is een foutje geslopen in de datum die op de borden staat. Daar had natuurlijk geen 27 april, maar 28 april moeten staan”, laat een woordvoerder weten. 538 gaat de tekst op de borden aanpassen. En wie zijn fiets zaterdag dus rondom het Chasséveld parkeert in één van de tijdelijke fietsenstallingen, kan ‘s avonds ook gewoon weer op zijn fiets terug naar huis. Pas vanaf zondag worden fietsen die rondom het Chasséveld staan verwijderd.