Sigurd Haugen na de 2-2
Sigurd Haugen na de 2-2 Foto: Marcel van Dorst

NAC pakt punt tegen ADO, maar is nog niet zeker van Play-Offs

Door: Ties de Bakker Algemeen

BREDA - Na een moeizame start voor NAC, waarin ADO Den Haag twee keer scoorde, wist de Bredase formatie nog een punt uit het vuur te slepen. Daarmee stelde het deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs nog niet veilig.

Trainer Jean-Paul van Gastel wijzigde zijn basiself op twee plaatsen. Matthew Garbett en Aimé Omgba keerden terug in de basis. Dit ging ten koste van Martin Koscelnik en Fredrik Oldrup Jensen, die genoegen moesten nemen met een plaats op de bank.

Eerste helft

NAC kende een valse start. Het was pas de achtste minuut toen Sylvinho Esajas de bezoekers op voorsprong wist te schieten. De middenvelder dook ineens op voor Pepijn van de Merbel en liet de doelman kansloos: 0-1.

NAC ging op zoek naar een snel antwoord en dit leek ook te lukken, ware het niet dat oud-NAC speler Gylermo Siereveld er met een fraaie tackle voor zorgde dat Tom Boere niet tot een schot kwam.

Na iets meer dan een kwartier spelen verdubbelde ADO Den Haag de voorsprong. Boyd Lucassen werd in de luren gelegd door Joel Ideho en probeerde zich terug te knokken in het duel. Volgens de scheidsrechter deed hij dit op onreglementaire wijze en hij wees naar de stip. Henk Veerman schoot de strafschop binnen: 0-2.

NAC was ondanks de vroege 0-2 achterstand niet de onderliggende partij in deze fase. Een schot van Garbett, dat op een zeker doelpunt leek, werd uit de kruising gepakt door doelman Nick Marsman en even later kreeg Aimé Omgba de bal ook niet achter de doelman na een één tegen één situatie.

Tweede helft

Ook de tweede helft bleef NAC op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar het ontbrak aan geluk. Inzetten van Omgba en invaller Koscelnik troffen net geen doel. In minuut 65 was het dan eindelijk raak voor de Parel van het Zuiden. Aimé Omgba werkte een goede voorzet van Roy Kuijpers achter de doelman: 1-2.

NAC drong aan richting het doel en creëerde voldoende kansen. De ploeg van Jean-Paul van Gastel verdiende meer en dat kreeg het uiteindelijk ook. In minuut 90 werd de goed ingevallen Sigurd Haugen in stelling gebracht. De spits kende geen twijfel en werkte de bal in het doel: 2-2.

Play-Offs

NAC ging nog op zoek naar meer, maar dat mocht niet baten. De Bredanaars blijven steken op 55 punten, waardoor ze na de laatste wedstrijd nog in te halen zijn door FC Emmen, MVV Maastricht en Jong AZ en dus nog niet zeker zijn van hun plek in de Play-Offs. De wedstrijd volgende week tegen TOP Oss zal zekerheid moeten brengen.