Net als maandag vandaag kans op lokaal wat onweer.
Net als maandag vandaag kans op lokaal wat onweer. Foto: Nico Koevoets

Weerbericht Breda: ‘Buiig en koud met maximaal 10 graden’

Door: Nico Koevoets Algemeen

Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 19 april en de komende dagen.


Het wil maar niet lukken, echt standvastig weer is er sinds 12 oktober 2023 niet geweest. Af en toe een reeksje van een paar dagen. De ongekend lange moesson duurt voort. Afgelopen nacht viel er lokaal opnieuw ruim 8 mm regen. April wordt de 7e te natte maand op rij. Bovendien is de wind richting het noorden gedraaid en blijven de temperaturen laag.

Vrijdag 19 april 2024
Vanochtend is het grijs met naar het zuidoosten wegtrekkende regen. Dan tijdelijk droog, voordat het wisselend bewolkt wordt met lokale buien. Die kunnen vergezeld gaan van wat onweer, hagel en zware windstoten tot 60 km/u. De wind waait gemiddeld matig tot vrij krachtig uit het noordwesten (4 tot 5 Beaufort). Tussendoor schijnt de zon even. Het is koel met hooguit 10 graden.

Zaterdag 20 april 2024
De kou is nog lang niet uit de lucht. Maxima rond 9 graden en het is wisselend bewolkt met nog steeds kans op lokale buien. Ze zijn minder intensief als op vrijdag. De noordwestenwind is gemiddeld matig met 3 tot 4 Beaufort.

Zondag 21 april 2024
De wind draait wat bij naar het noorden, gemiddeld 3 Beaufort. Er zijn wolkenvelden en grote delen van de dag verlopen droog. De kans op een enkel lokaal licht buitje blijft bestaan. Het blijft ook fris met maximumtemperaturen van een graad of 9.

Maandag 22 april 2024
Er komt wat meer hogedrukinvloed. Het blijft overwegend droog met wolkenvelden en enige zonneschijn. De nacht is koud met minima rond het vriespunt en overdag wordt het ongeveer 10 graden. De wind is naar het noordoosten gegaan en zwak tot matig, 2 tot 3 Beaufort.

Zo was het weer donderdag 18 april 2024
Maximumtemperatuur: 13,0 graden
Minimumtemperatuur: 2,5 graden
Neerslag: 0,0 mm (druppels)
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 19 april 2024 om 10:25 uur