menu

Nieuws

Operatie Eredivisie: Indrinken in de binnenstad voor NAC-Volendam

foto
SINCE1912
De NAC-supporters verzamelen in de binnenstad.
Bredavandaag logo
Yvonne Keulaars

BREDA - Een biertje, cola of een spa blauw. Op zondag 21 mei verzamelen honderden NAC-supporters zich in de Bredase binnenstad om gezamenlijk in te drinken en vervolgens te marcheren richting het Rat Verlegh Stadion. Daar wacht de Parel van het Zuiden het vervolg van het tweeluik tegen FC Volendam. 

Het supportersinitiatief wordt georganiseerd door SINCE1912, in samenwerking met Fr0nt76 en NACwacht. Een woordvoerder van de supportersgroep laat weten dat, vooraf aan de thuiswedstrijd tegen Volendam, ze in de stad gaan indrinken. “Daarna lopen we met z’n allen naar het stadion.”

Ruim 200 NAC-supporters hebben al aangegeven aanwezig te zijn tijdens het evenement. Aanhangers van de Parel van het Zuiden kunnen tussen 11.00 uur en 14.00 uur terecht in Café de NACwacht, het voormalige Café Nachtwacht aan de Vismarktstraat. Een uur voor de wedstrijd, rond 13.30 uur, wordt de loop richting het stadion ingezet.

“Doordat de wedstrijd op zondagmiddag plaatsvindt, hebben we eindelijk weer eens de kans om in de stad te verzamelen”, aldus de woordvoerder. De supportersgroep heeft dit jarenlang gedaan tijdens wedstrijden in de Eredivisie op zaterdag en zondag. “We gaan weer ouderwets gezellig een biertje pakken in de stad.”