menu

Nieuws

Rat Verlegh Stadion voorzien van LED-verlichting

foto
Peter Visser
De vier lichtmasten worden voorzien van LED-verlichting.
Bredavandaag logo
Yvonne Keulaars

BREDA - De werkzaamheden aan de lichtmasten van het Rat Verlegh zijn in gang gezet. De oude lampen worden vervangen door LED-verlichting. Het stadion wordt dit jaar nog volledig energieneutraal gemaakt.

Aan de oostzijde van het stadion is een hoogwerker neergezet, waardoor de werkzaamheden kunnen beginnen. De huidige lampen en bedrading van de lichtmasten worden verwijderd. Hier komen nieuwe LED-lampen voor in de plaats, aldus de club.

Deze lampen moeten ervoor zorgen dat het energieverbruik van de Parel van het Zuiden daalt. Twee maanden geleden werd bekend gemaakt dat, naast de LED-lampen, op de overkapping van het stadioncomplex 1900 zonnepanelen worden geplaatst. Dit moet gebeuren in de loop van 2017.

Algemeen Directeur Justin Goetzee is tevreden met deze maatregelen. “Hiermee bespaart NAC op termijn op de energiekosten en het betekent dat het Rat Verlegh Stadion op dit gebied klaar is voor de komende jaren, met onder andere het EK voor vrouwen aankomende zomer”, stelde hij destijds.

De nieuwe lampen moeten, in het geval van een avondwedstrijd in de play-offs, nog dit seizoen voor het eerst aan gaan, meldt de club. 

NAC Breda on Twitter