menu

Nieuws

NAC kleurt Elftal van de Week

foto
Peter Visser
Feest bij de spelers na de 0-4 overwinning op VVV-Venlo.
Bredavandaag logo
Yvonne Keulaars

BREDA - Zes NAC-spelers staan in het Elftal van de Week van de Jupiler League. Voetbal International beloont het succesvolle resultaat van de Parel van het Zuiden tegen koploper VVV-Venlo.

De verdediging van het elftal van VI wordt gevormd door James Horsfield, Bart Meijers en Fabian Sporkslede. Op het middenveld verdienen Manu García, Mounir El Allouchi en Arno Verschueren een plekje.

García en Meijers worden deze week beoordeeld met een 8 door de specialisten van het voetbaltijdschrift. De City-huurling wordt “een lust voor het oog” genoemd. Hij nam in de wedstrijd tegen VVV de openingstreffer, een no-look pass op Cyriel Dessers, voor zijn rekening. Meijers, een verdediger uit de eigen jeugd, verdient ook een 8. Hij maakt veel indruk in het hart van de Bredase verdediging, aldus het tijdschrift.

Niet alleen de voetbalpers heeft NAC in het vizier. Ook de supporters ruiken een succesvolle afloop van het seizoen. “We merken zeker dat het leeft”, verwijst Matthias van Wettum van NAC naar de kaartverkoop. Dinsdagmiddag staat de teller op 13.500 aanwezigen voor de wedstrijd van vrijdag tegen SC Cambuur. “Zoals het nu gaat komen we op vijftien- tot zestienduizend toeschouwers.”

De oorzaak van de belangstelling? De overwinningen en het goede spel van afgelopen vrijdag. “Maar richting de play-offs, als het echt weer ergens over gaat, dan leeft het weer extra. Dan gaan er andere emoties meespelen.”

NAC en de supportersvereniging merken dat ook bij de belangstelling voor Helmond Sport uit op vrijdag 14 april. De auto-combikaarten, 70 stuks, zijn al uitverkocht. Alleen de Supportersvereniging heeft nog kaarten voor de buscombi.