menu

Nieuws

NAC strijdend ten onder tegen RKC

foto
Peter Visser
Hier nog reden voor feest.
Wijnand Nijs

BREDA - Het was steenkoud en het resultaat was ook niet om warm van te worden. NAC heeft vrijdagavond drie kostbare punten moeten laten aan buurman RKC Waalwijk. Het werd 2-3.

NAC ging tot het laatst moment voor een punt. In de zeven minuten extra tijd drongen de Bredanaar echter tevergeefs aan. NAC had het lastig en de getergde spits Dessers had scheids en geluk niet mee. Hij scoorde een hattrick aan afgekeurde goals. Kort voor tijd kwam NAC op 2-2 door invaller Jari Oosterwijk. Op dat moment leek de thuisploeg nog voor de volle winst te gaan. NAC kreeg het deksel op de neus. De bezoekers sloegen toe en daarna was het aanvallen zonder scoren.

De 14.500 toeschouwers bleven tot het laatst geboeid. De thuisblijvers vermaakten zich vooral met gevatte opmerkingen op social media over het spandoek over Patricia Paay. Die lol was toch een stuk minder na het teleurstellende resultaat. Drie wedstrijden in acht dagen leverde NAC drie schamele punten op. De Bredanaars weten wat de komende weken te doen staat: punten pakken en de nacompetitie veiligstellen. Dan kan alles weer gebeuren. Al is dat vooralsnog vooral wensdenken.

De volgende wedstrijd is uit bij Jong PSV, over tien dagen.