menu

Nieuws

Brengt Gudelj Chinese tonnen in laatje NAC?

Nemanja Gudelj in zijn tijd bij NAC.
Wijnand Nijs

BREDA - Nemanja Gudelj lijkt op weg naar de Chinese club Tianjin Teda. De Bredanaar, die de afgelopen jaren voor Ajax speelde, zou zich daar financieel onafhankelijk kunnen spelen.

Voor NAC zit aan een miljoenentransfer mogelijk een financiële meevaller. Want omdat Gudelj door NAC is opgeleid, krijgt NAC een zogenoemde solidariteitsbijdrage over de transfersom die Ajax ontvangt.  Bij de tranfser van AZ naar Ajax ontving NAC ook al enkele tonnen vergoeding.

Die solidariteitsbijdrage zou voor NAC om enkele tonnen kunnen gaan. Geld dat NAC zou kunnen gebruiken voor het versterken van de selectie.  Ajax zou bij een transfer zes miljoen kunnen opstrijken, aldus VI. De speler zelf zou een ton per week kunnen gaan verdienen.

Gudelj begon zijn carrière in het profvoetbal bij NAC, na een periode bij de jeugd van Boeimeer. Na NAC speelde de Servisch international voor AZ, waarna hij de transfer maakte naar Ajax. Daar raakte hij afgelopen najaar op het tweede plan. De speler weigerde op de bang te zitten bij het eerste, waarna hij door trainer Peter Bosz uit de selectie werd gezet.