menu

Nieuws

VVV ‘tussendoortje’ in week van drieluik

Vrijdag feest in Waalwijk, dinsdagavond weer in Breda?
Wijnand Nijs

BREDA - NAC speelt in acht dagen tijd drie wedstrijden. Het Europees aandoende wedstrijdschema heeft alles te maken met het ‘tussendoortje’ van deze dinsdag, als NAC om 18.30 uur VVV ontvangt.

NAC begon de drieluik vrijdag succesvol in Waalwijk, al duurde het wel even voordat de drie punten binnen werden gesleept. De 2-4-zege telder er niet minder om. Vrijdag wacht vervolgens bezoek van De Graafschap.

Voor Marinus Dijkhuizen betekent het schuiven en passen. Dinsdagavond ontbreken Bodi Brusselers en Fisayo Adarabioyo met blessures, terwijl Cyriel Dessers een twijfelgeval is. Olivier Rommens, Thomas Agyepong en Danny Verbeek zijn wel weer wedstrijdfit.

De basis gaat sowieso op de schop, geeft de trainer aan op NAC.nl. “Gezien de zware week gaan we rouleren op een aantal posities. We willen iedereen sterker en beter laten worden.”

Volgens de trainer heeft NAC de stijgende lijn te pakken. “Alle jongens zien dat er veel concurrentie is. Dit is een mooi moment voor een aantal van hen om te bewijzen dat ze in de basis horen.”

Dat hij anders spelers aan het werk zet, zegt niks over de wedstrijd van dinsdag, aldus Dijkhuizen. “De KNVB beker is gewoon belangrijk. Het wordt een pittig potje tegen VVV. Ze hebben niet veel spelers verloren. Het is een degelijke ploeg.”