menu

Nieuws

Nieuwe gezichten NAC in oefenpot tegen KV Mechelen

foto
NAC
NAC tijdens de eerste training deze week in Bosschenhoofd.
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - Het is bouwen en testen voor de technische staf van NAC deze week. Vanuit de trainingskamp in Bosschenhoofd smeedt trainer Marinus Dijkhuizen aan zijn ideale elftal. Deze woensdagavond volgt de eerste serieuze krachtmeting. In Sint Willebrod is KV Mechelen de tegenstander.

Woensdagavond kan Dijkhuizen Thomas Agyepong en Ashley Smith-Brown inpassen. NAC huurt het duo dit seizoen van Manchester City, waar ze onderdeel uitmaken van het Elite Development Squad. Bovendien kan hij middenvelder George Glendon, afkomstig van hetzelfde team, testen in het kader van het uitwisselingsprogramma dat NAC met Manchester City heeft.

Rechtsbuiten Agyepong (19) was eerder actief voor FC Twente, waar hij In veertien duels één keer scoorde. Voor Smith-Brown (20) is het wel zijn eerste verhuurperiode buiten Manchester. De 20-jarige vleugelverdediger doorliep vanaf zijn vijfde de jeugdopleiding van Manchester City.

Afgelopen weekend mocht onder meer spits Dessers zijn debuut maken voor NAC. De jong spits speelt de komende drie seizoenen voor NAC. Hij legde er tegen de Zundertse selectie meteen twee in.

De wedstrijd op sportpark Gagelrijzen begint deze woensdagavond om 19.00 uur.