menu

Nieuws

NAC: 'Je weet dat je er vol op moet klappen'

foto
Peter Visser
Vol vuur je club aanmoedigen.
Thijs Kroezen

BREDA - NAC zegevierde op Pinkstermaandag met 2-0 op Eindhoven. Dat was voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde, waar Willem II de tegenstander is. Geheel schadevrij ging het niet. Stam en Ünal kregen rood.

Ronnie Stam voor het betreden van het veld. “Ik ben nu 32 jaar, maar heb het nog nooit meegemaakt”, verwees hij naar de hem onbekende regel. De verdediger begon in de basis, maar werd in de tweede helft gewisseld. Enes Ünal werd na een harde tackle van het veld gestuurd. Na die beslissing ontstond een opstootje en Stam liep het veld op. “Ik probeerde de boel te sussen en kreeg ineens rood.”

In de mixed-zone wordt aan Stam gevraagd of hij zichzelf voor zijn kop geslagen heeft toen hij de kaart kreeg: “Nee, want ik wist niet dat ik fout zat. Als ik had geweten dat ik er een rode kaart voor zou krijgen was ik nooit het veld opgelopen”, zei de rechtsback.

Het was een harde wedstrijd en een van de slachtoffers daarvan was Donny Gorter. “Mijn directe tegenstander had me al twee keer goed geraakt en na de derde keer begon mijn been vol te lopen. Ik gaf dit aan bij de trainer, maar toen kreeg iedereen pijntjes”, aldus Gorter. “Iedereen kreeg op dat moment pijn en Ronnie moest het veld verlaten met kramp. Ik besloot door te bikkelen.”

De linksback looft de instelling van zijn team. “Je weet dat je er vol op moet klappen en als je dan zo begint. Je verovert de bal en hij gaat er in. Dat is echt ontzettend lekker.” NAC had de wedstrijd in de eerste helft onder controle, maar verloor in de tweede helft de grip in beetje. “Dat is niet zo heel gek”, vindt Gorter. “Zij willen na rust nog maar één ding en dat is dat doelpunt maken. Als je kijkt hoe we het dan volhouden is dat heel goed.”