menu

Nieuws

NAC heeft alle ingrediënten in huis voor feest na winst in Eindhoven

foto
Peter Visser
Thijs Kroezen

EINDHOVEN/BREDA – Een belangrijke overwinning was het voor NAC maandagavond. In Eindhoven wonnen de Bredanaars met 0-3 van Jong PSV. Door de  overwinning zijn alle deuren geopend voor een schitterend feest vrijdag tegen Go Ahead Eagles.  

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor het tweede elftal van PSV. Boljevic kwam naar binnen en de buitenspeler schoot maar net over. Even later ging ook een kopbal van de Eindhovenaren rakelings over. Het tempo lag laag in de eerste helft, waardoor het geen aantrekkelijke wedstrijd was om te zien. NAC groeide iets meer in de wedstrijd en kreeg de betere kansen vlak voor rust, maar het bleef gelijk.

Het duel werd gespeeld in het stadion van buurman FC Eindhoven. Dit omdat de wedstrijd als risicowedstrijd was bestempeld door de plaatselijke overheden. Door die beslissing waren de NAC-supporters veroordeeld tot een combi-regeling en daar waren zij niet blij mee. ‘Door een burgemeester met diarree, met de bus naar Jong PSV’, kopte een spandoek in het uitvak.

Vlak na de thee was het wederom Joey Suk die belangrijk was voor de Bredanaars. De afgelopen weken is de middenvelder op stoom. Sjoerd Ars kopte een bal op de paal en die kwam precies voor de voeten van Suk, die hem eenvoudig in het net schoot: 1-0.

Anders dan normaal als het op voorsprong komt, ging NAC door met de aanval zoeken. Danny Verbeek en Mats Seuntjens zorgde voor voldoende ballen richting het strafschopgebied, maar de mogelijkheden die daar uit voort kwamen waren niet groot genoeg om te benutten voor Sjoerd Ars.

Ars, die vorige week aangaf dat NAC beter met de kansen om moet gaan, bleef nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Toch was het Seuntjens die na een zeer goede aanval de 2-0 binnen schoot. Na een counter over meerdere schijven bleef hij koel toen hij oog-in-oog kwam met Koopmans van Jong PSV. Vlak voor tijd was het invaller Kevin Brands die een penalty benutte. 

Door de overwinning heeft NAC alle middelen in huis voor een geweldig feest vrijdag. Dan speelt de Bredase club thuis tegen Go Ahead Eagles en heeft het aan één punt genoeg voor de periodetitel. Daarnaast viert NAC dan het 40-jarige jubileum van ‘Het Avondje NAC’. Ook wil de club het bezoekersrecord breken die dag.

Voor het jubileum is BredaVandaag op zoek naar het meest memorabele Avondje NAC. Wat is die van u? Deel het met ons!