menu

Nieuws

NAC speelt gelijk tegen KV Kortrijk zonder Maaskant

foto
Peter Visser
Thijs Kroezen

BREDA – Daags na het ontslaan van Robert Maaskant, speelde NAC een besloten oefenwedstrijd in en tegen Kortrijk. Het duel met de Belgische middenmoter eindigde het 1-1. Lange tijd werd er niet gescoord, maar in de laatste vijf minuten wisten beide ploegen alsnog het net te vinden.

Vanmorgen vertrokken de spelers richting Kortrijk, na een onrustige avond. Michael Dingsdag en Jelle ten Rouwelaar stonden de pers te woord en toen reed de bus richting het zuiden. NAC begon de wedstrijd met dezelfde namen als vrijdag tegen VVV-Venlo, alleen Brandon Robinson verving Sjoerd Ars in de spits.

Beide ploegen kregen de eerste helft kansen op de openingstreffer. Ten Rouwelaar pareerde een paar keer knap en aan de andere kant kon Kenny van der Weg vrij inkoppen. Zijn inzet ging via de grond over.

In de rust werd er veel gewisseld waardoor Andries Noppert, Hakim Borahsasar, Dustley Mulder en Vlatko Lazic speeltijd kregen. Vlak voor tijd leek Kortrijk de winst binnen te slepen. Via Samuel Gigot kwam de Belgen op voorsprong. De Fransman werd diep gestuurd en wipte de bal over Noppert heen.

In de blessuretijd was het echter invaller Lazic die de gelijkmaker op het scorebord bracht. Na een goede passeeractie van Danny Verbeek gaf hij de bal aan Lazic en die schoot goed binnen.

NAC kan nu proberen te herstellen van de tikken die het de afgelopen tijd kreeg., want de eerstvolgende wedstrijd is pas over elf dagen. Of er dan al een nieuwe trainer voor de groep staat is nog maar de vraag, maar Achilles’29 wacht die dag.