menu

Nieuws

NAC-fans geven prijs aan Willem II (video)

foto De Rat.nl
Serge Mouthaan

STEENAKKER – Wie had dat ooit gedacht. NAC-fans die een prijs uitdelen aan Willem II. De actie die dinsdagnacht in Tilburg plaatsvond moet dan ook als ludiek gezien worden. “Ach, waarom niet. Zondag hielpen we ze al mee in het behalen van een prestigieus record.”

De supporters gaan elk jaar op een creatieve manier de rivaliteit aan. Dit maal zetten ze een rode lantaarn voor het hek van het stadion in Tilburg, verwijzend naar de laatste plaats die de club op de ranglijst bekleedt.

Het evenaren van het dubieuze record van 14 verliespartijen op rij in de Eredivisie, dat zondag in de wedstrijd tegen NAC werd behaald, was al aanleiding tot hoongelach richting de Tilburgers.

“Maar ambitieus als ze zijn, willen ze natuurlijk ook gewoon meteen voor de ‘dubbel’ gaan. Dan tref je het toch wel met zulke goede buren als wij, die toffe jongens uit Breda”, aldus de supporters op de website derat.nl.

Vorig jaar toen Willem II ook slecht draaide in de competitie werden de meeste bushokjes in Tilburg voorzien van een nieuwe dienstregeling voor de voetbalclub. Daarop werden de vertrektijden naar alle Jupiler League clubs in Nederland vermeld.