menu

Nieuws

Seizoenkaarten NAC vliegen de deur uit

foto
Luuk Roozeboom
Bredavandaag logo
Manoek Lambregts

BREDA – Sinds zondagmiddag is duidelijk dat NAC komend seizoen van de partij is, dus de seizoenkaarten kunnen weer gekocht worden. Er is ook iets nieuws: de schaduwlijst.

Het verlengen van je seizoenkaart kan tot en met 30 mei. Daarna zijn er twee dagen waar mensen die hun seizoenkaart hebben verlengd nog kunnen schuiven van vak. Vervolgens worden de lege stoelen opgevuld met mensen op de schaduwlijst. De schaduwlijst is een wachtrij voor seizoenkaarten. 

De invoering van de schaduwlijst wil niet zeggen dat je zonder abonnement niet meer naar een wedstrijd van NAC kan gaan. “We houden 350 kaarten aan de B-side en 200 kaarten in vak G vrij voor de losse verkoop”, zegt een woordvoerder. “Supporters moeten de mogelijkheid hebben om vrienden mee te nemen of gewoon langs te kunnen komen.”

Als de inschrijving twee uur bezig is, dat is op maandag rond 14.00, zijn al 1834 kaarten verlengd en staan 444 fans op de schaduwlijst. “Het gaat heel hard”, zegt een woordvoerder.  De stand is live bij te houden op www.altijdnac.nl. 

Dat de kaarten als zoete broodjes over de toonbank gaan, is niet vreemd. NAC-supporters zitten nog in de feeststemming na de wedstrijd tegen FC Twente waarbij met 1-1 gelijkspel de Bredase club werd verzekerd van een nieuw seizoen. De supporters waren zó gelukkig dat ze de spelers verwelkomden met vuurwerk.