menu

Nieuws

Met Lubberding en Dierckxsens aftellen voor BinckBank Tour in Breda

foto
Wijnand Nijs
Twee klasbakken uit het verleden over het wielerheden.
Wijnand Nijs

MASTBOS - Het zijn iconen uit het wielerverleden die deze middag Breda warm proberen te maken voor de BinckBank Tour. Henk Lubberding en Ludo Dierckxsens. Samen goed voor vier touretappes.

In Hotel Mastbosch zitten de klasbakken gebroederlijk naast elkaar. Ze becommentariëren het parcours, de deelnemers en het spel rond de ronde door Nederland en België. Maandag start de BinckBank Tour bij Breepark, zondagavond om 18.00 uur presenteren de renners zich per ploeg van acht op de Grote Markt. “Daar hebben we een mooi podium”, geeft wethouder Paul de Beer aan.

Tweeëntwintig ploegen van acht renners: 176 in totaal. Die schuiven zondag met een golfkarretje de Grote Markt op. Waar het publiek welkom is, geeft De Beer aan. Vanaf half vijf. “Maar eerder kan ook”, grapt de wethouder. Want op de Grote Markt is het goed toeven.

Presentatie BinckBank Tour in Breda. Presentatie zondag op Grote Markt, start maandag bij Breepark.

25 Likes, 2 Comments - BredaVandaag (@bredavandaag) on Instagram: "Presentatie BinckBank Tour in Breda. Presentatie zondag op Grote Markt, start maandag bij Breepark."

Lubberding rijdt in een gastenwagen. Sponsors en genodigden kennis laten maken met het wielrennen. Binck wil als beleggersbank dichterbij het publiek komen. Omdat de beleggerswereld veranderd. Raar is dat niet, want, zegt Ronald Veerman van Binck: “Beleggers houden van koersen.” En niet alleen beleggers. Hotel Mastbosch verwelkomt zo'n honderd belangstellenden uit België en Nederland voor deze presentatie.

De eerste etappe gaat maandag van Breda naar Venray. “Daar is het kermis, dus feest”, stelt de presentator van dienst. Het wordt waarschijnlijk een etappe voor de sprinters, zoals Groenewegen. “Daar zit nu de druk op”, verwijst Lubberding naar de eclatante zege van de jongeling in Parijs.

Verder komen er etappes voor punchers, stoempers, waaierrijders, klassementmannen, klassiekerkoningen. De gedroomde winnaar? “Tom Dumoulin”, denkt Ludo Dierckxsens. “Eerst de BinckBank Tour, dan over een paar jaar de Ronde van Frankrijk.”