menu

Nieuws

Ploegenpresentatie BinckBank-tour op Grote Markt

foto
Perry Roovers
Publiek langs de route tijdens de ronde van 2016 in Breda.
Wijnand Nijs

BREDA - De circa 200 wielrenners van de 22 deelnemende ploegen die meedoen aan de BinckBank Tour worden de dag voor de start van de wedstrijd, zondag 6 augustus, op de Grote Markt in Breda gepresenteerd. De ploegenpresentatie is die zondag vanaf 18.00 uur op het bordes van het Stadhuis. 

De renners worden vanaf de Haven in golfkarretjes naar de Grote Markt gereden, waar ze op het bordes van het Stadhuis aan het publiek gepresenteerd worden. Na een korte presentatie rijden de golfkarretjes terug naar de Haven en is het de beurt aan de volgende ploeg. Publiek kan vanaf de bestaande terrassen en staande voor het stadhuis de presentatie volgen.

De BinckBank Tour start maandag 7 augustus om 12.20 uur op Breepark. Daar tekenen de renners voorafgaand aan het startschot één voor één de presentielijst. De route gaat vanaf Breepark via Minervum naar de Tilburgseweg en vervolgens richting Dorst. Daarna via Geerstraat, Bavelstraat, Dorstseweg, Wouwerbroekseweg, Tervoortseweg, Bolbergseweg, Eikbergseweg, om tenslotte via het viaduct van de Gilzeweg de A58 over te steken. De renners rijden achter de wagen van de wedstrijdleiding. 

Kort voor de wedstrijd wordt het verkeer  stilgelegd en worden de kruispunten even afgesloten. De passage van het peloton en de volgauto’s duurt enkele minuten. Direct daarna worden het parcours en de kruisingen weer vrijgegeven voor normaal verkeer.