menu

Nieuws

Breda rent en rolt voor dwarslaesie-onderzoek

foto
Jarno Schurgers
De Wings For Life World Run gaat zondagmiddag om 13.00 uur van start op de Claudius Prinsenlaan.
Bredavandaag logo
Yvonne Keulaars

BREDA - Rennen en rollen: zondagmiddag staat de derde editie van de Wings for Life World Run in Breda op het programma. Ruim 4500 deelnemers zamelen geld in voor dwarslaesie-onderzoek.  

Op de Claudius Prinsenlaan wordt om 13.00 het startsein gegeven. Op datzelfde tijdstip beginnen honderdduizend deelnemers in 23 andere landen ook aan hun race. Het gezamenlijk doel: geld inzamelen om dwarslaesie geneesbaar te maken.  

De deelnemers moeten de rijdende finishlijn, de zogenaamde Catcher Car, zien voor te blijven. De auto rijdt door, met dezelfde snelheid, totdat de laatste deelnemer is ingehaald. Eerst met 15 km per uur en langzaam wordt dit tempo verhoogd tot 35 km per uur.

De finishauto wordt dit jaar bestuurd door schaatser Kjeld Nuis. Vorig jaar was het de eer aan Formule 1-coureur Max Verstappen. Ook triatlete Rachel Klamer, Paralympisch rolstoelbasketbalster Barbara van Bergen, oud-paralympisch atleet Kees-Jan van der Klooster en oud-Olympisch kampioen mountainbiken Bart Brentjens doen dit jaar mee aan de hardloopwedstrijd.

Verkeershinder
Bewoners en bedrijven aan het parcours moeten rekening houden met kans op verkeershinder (van 13.00 uur tot ongeveer 18.00 uur). Tijdens de doorkomsten van deelnemers is het parcours verkeersvrij. Verkeersregelaars ter plaatse bepalen of het verkeer, wanneer er geen deelnemers passeren, kan oversteken op de daarvoor toegewezen oversteekplaatsen.

Meer informatie over de Wings for Life World Run vindt u hier

foto Wings For Life World Run