menu

Nieuws

Nieuwe atletiekvereniging in Breda, speciaal voor wegatleten

Singelloop.
Wijnand Nijs

BREDA – heeft er een atletiekvereniging bij: Running Breda. Deze nieuwe atletiekvereniging richt zich volgens de bekende Bredase hardloper en atletiektrainer Ton van ‘t Veer alleen op wegatletiek.

De vereniging is ontstaan uit een loopgroep die eerst onder de vlag van AV Sprint en later van TOF acteerde. “We beginnen met vijftien leden, maar de bedoeling is dat we dat aantal snel uitbouwen.”

Running Breda richt zich op lopers met ambitie. “We trainen drie keer in de week gezamenlijk, maar met persoonlijke schema’s en onder begeleiding van gediplomeerde trainers.” De nieuwe vereniging maakt ook gebruik van een begeleidingsteam met onder ander een inspanningsfysioloog, fysiotherapeut, sportpsycholoog en een diëtiste.”

De kersverse vereniging heeft zich daarom ook aangemeld als lid van de Atletiekunie. “We werken met een duidelijk plan, gericht op het verbeteren van de prestaties”, aldus de Van ‘t Veer. Deelname aan wedstrijden is een van de onderdelen. “Zelf ben ik ook weer wedstrijdjes gaan lopen”, aldus de marathonloper.

De trainingen van Running Breda starten bij Sprint. “Daar huren we ook een kleedlokaal en daar zullen we af en toe ook een baantraining afwerken, puur gericht op het beter lopen op de weg.”

Trainers Van ‘t Veer en Leo van Gent zoeken talenten. “Maar we willen vooral mensen verder helpen. Als iemand 3,5 uur loopt op de marathon en hij wil dat in 2.50 uur doen, dan gaan we die verder helpen.”

Zaterdag is de officiële vuurdoop van de vereniging. Zaterdag om ongeveer 10.30 uur presenteert de groep zich in het Valkenberg aan de kant van KMA aan leden en familie en staan bestuursleden klaar om belangstellenden te woord te staan.