menu

Nieuws

Tennispark Princenhage bijna klaar voor eerste officiële bespelers

foto
Nico Bossier
Bredavandaag logo
Nico Bossier

PRINCENHAGE - Hard wordt er deze vrijdag gewerkt op het terrein van Tennispark Princenhage. Alles moet er namelijk netjes en verzorgd uitzien voor de officiële opening op zaterdagmiddag. Een goed moment om even poolshoogte te nemen hoe de voorbereidingen verlopen. 

Het moment dat je het terrein opkomt, zie je dat er nog het een en ander moet gebeuren. Er loopt nog niet veel volk op dit moment rond en er wordt niet getennist. Een terreinknecht staat de banen netjes te harken en zorgt dat de velden er perfect uitzien.

Het tennispark staat er al, maar het heeft nog niet de complete look van een volwaardige tennisclub. Zo is het clubhuis nog niet af aan de buitenkant - er moeten nog houten panelen op-  en binnenuit moet er ook nog veel gebeuren.

De terreinknecht groet vriendelijk bij binnenkomst. wanneer ik door de groene, ijzeren poort loop en wordt doorverwezen naar het clubhuis waar intensief gewerkt wordt. Een aantal dames is druk in de weer.

“Er moet nog ontzettend veel gebeuren”, vertelt enigszins vermoeide Marian Verheij-de Graaf, voorzitter van Dorpsraad van Princenhage. “We moeten nog poetsen, ramen lappen en alles helemaal netjes maken. Het wordt een lang dagje.”

Iets verderop is secretaris Marion Martin bezig en komt er ook bij staan. “Deze tennisclub is heel uniek”, vertelt ze, “want het is helemaal ontstaan vanuit een burgerinitiatief. Het is daarom nog mooier om te zien dat we al 330 leden hebben in zo’n korte tijd.”

In de kantine hangen oude tennisrackets die de muur sieren. “Het moet allemaal nog een beetje aangekleed worden, maar daar hebben we nu de tijd niet voor”, vertelt Verheij terwijl ze druk bezig is de ramen te lappen.

Naast dat de dames hun mouwen opstropen voor het stevige werk komen er meer mensen binnen die direct aan de slag gaan met de vele taken die nog gedaan moeten worden. Een leverancier van de biertap komt er ook aan in en probeert zich onhandig door de deuropening te wurmen.

Buiten het clubhuis ligt een braakliggend terrein naast de tennisvelden. “We willen wat speeltoestellen voor kinderen hier neerzetten zodat zij zich niet hoeven te vervelen terwijl de ouders tennissen. Maar dat is nog niet zeker. Er is waarschijnlijk meer animo voor een oefenveld met een tennismuur”, legt Martin uit.

De officiële opening die vanmiddag om 14.30 uur plaatsvindt, heeft een speciaal programma. “Er wordt een tennisclinic gehouden en er komt een optreden van een band. We hebben alleen geen idee wie er komt optreden, want dat hebben we uit handen gegeven. Dus voor ons is het ook een verrassing”, lacht de secretaris.