menu

Nieuws

AV Sprint rent bevrijdingsvuur naar Breda

Haagse Beemdenloop 2012. Foto Walter van Arendonk
Bredavandaag logo
Anne Kooman

BREDA - Vijfentwintig lopers van de Bredase atletiekvereniging Sprint rennen in een estafettetocht de fakkel van het bevrijdingsvuur van Wageningen naar de start van de Haagse Beemdenloop. Deze tocht van ruim honderd kilometer vindt plaats in de nacht van 4 op 5 mei.

Zaterdagavond 4 mei vertrekken de lopers per bus naar Wageningen. Daar wordt om twaalf uur ’s nachts het bevrijdingsvuur ontstoken. Nadat het vuur is opgehaald, lopen de atleten van AV Sprint de fakkel gedurende de nacht in etappes van drie kilometer richting Breda. De etappes zullen in duo’s worden gelopen, onder begeleiding van een aantal fietsers. De bus met lopers rijdt de hele route mee.

De estafette arriveert rond 9.30 uur bij het terrein van AV Sprint bij het Mastbos. Daar voegen jeugdleden, aangepaste sporters en Nordic Walkers van de vereniging zich bij de run en lopen ze door de stad naar de Haagse Beemden. Rond 11.30 uur arriveren ze met de fakkel bij de start van de Haagse Beemdenloop en wordt het bevrijdingsvuur ontstoken door wethouder Arbouw.

De achterliggende gedachte voor de estafetterun is dat we op 5 mei de vrijheid vieren. De run benadrukt de gedachte ‘Vrijheid geef je door’.