menu

Nieuws

College Breda heet Vuelta 2015 van harte welkom

Wielersport in Ulvenhout. foto Erik Eggens
Erik Eggens

BREDA - Breda staat nog steeds open voor de komst van de Vuelta. Ze gaat er alles aan doen om de Spaanse wielerronde naar Breda te halen.

Daarbij geldt dat het stadsbestuur financiële verantwoordelijkheid bij marktpartijen legt. Het college zegt geen eigen geld beschikbaar te stellen. De benodigde 285-duizend euro moet er komen door marktpartijen garanties te laten geven.

Afgelopen dinsdag heeft het college tijdens de wekelijkse vergadering de intentie uitgesproken 'al het mogelijke te doen de Vuelta naar Breda te halen'.

De mogelijkheden voor de Vuelta worden door het college verder onderzocht. Bob Bergkamp heeft kennis genomen van de stap van de provincie Drenthe. Die stelde donderdag in een verklaring door de dopingschandalen in de wielerwereld niet langer geassocieerd te willen worden met de sport. Bergkamp heeft over de stap geen mening, maar verklaart wel dat de wielersport in Brabant wijdverbreid is.

“De Vuelta is een topsportevenement en sluit perfect aan op de ambities en het sportieve imago van de stad Breda en haar regio. Een evenement als deze betekent bovendien een impuls voor veel ondernemers en sportorganisaties in de stad”, aldus Bergkamp.

Breda verwacht een minimale promotionele opbrengst van 1 miljoen euro en een minimaal bereik van 10 miljoen mensen. Wanneer de finish in Breda plaats vindt, worden zo’n 100.000 bezoekers verwacht. Dit zijn prognoses uit onderzoek dat is verricht door de NHTV.