menu

Nieuws

Zes ton tekort voor clubhuis AV Sprint

Archieffoto Cor Viveen
Erik Eggens

BREDA – Ondanks de 2,1 miljoen euro die de atletiekvereniging Sprint van de gemeente krijgt om het capaciteitsprobleem aan te pakken, komt de club nog 600-duizend euro tekort om het gehele clubhuis aan te pakken. De uitbreiding met twee lanen van de baan staat nog wel op planning.

>> Nieuwbouw voor AV Sprint stapje dichterbij.

AV Sprint hoopte de resterende zes ton nog te verkrijgen via een gemeentelijke subsidie. “De gemeente heeft er simpelweg geen geld voor”, legt AV Sprint-voorzitter Jan van Winkel uit. “Als er geen kredietcrisis had bestaan, hadden we het bedrag al op zak. Het is niet zo dat we niet aan de voorwaarden voldoen om die subsidie te krijgen.”

Een grote tegenvaller voor de vereniging is dat de financiering voor de verbouwing van het was- en kleedhok al rond is. Maar omdat het hok zich in het souterrain van het clubhuis bevindt, kan dat niet worden aangepakt, omdat de financiering van het clubhuis zelf niet toereikend is. “We zijn op deze manier helaas tijd aan het verliezen”, concludeert Van Winkel.

Volgens Van Winkel volgt er pas in december duidelijkheid over de nieuwbouw, als de Kadernota voor 2010 definitief is. “Een lichtpuntje is wel dat de uitbreiding van de atletiekbaan definitief doorgaat. De werkzaamheden, de uitbreiding van zes naar acht banen, beginnen waarschijnlijk in april of maart worden in augustus afgerond.