Zaterdag 16 maart

 

Optreden de PaMiWi's

Café Parkzicht | 14:30

De PaMiWi’s is een Bredase band die regelmatig belangeloos optreedt in verzorgingstehuizen en cafés. Bandleden Patrick, Michel en Willem, noemen dit zelf ‘een uit de hand gelopen hobby’. Op 16 maart organiseert de band een gratis optreden in café Parkzicht. Het zal een vrolijk en humoristisch optreden worden met als thema: het komt eerder dan je denkt.


Opening expositie Kees Habraken

Buhne Breda | 15:30

De Bühne, St Janstraat 11, Breda brengt een expositie van de olieverfschilderijen van de Bredanaar Kees Habraken onder de titel: ‘Ontmoetingen en Emoties’. Habraken schildert verhalende portretten van mensen die hij ontmoet tijdens zijn vele reizen. Deze solo expo wordt officieel geopend op zaterdagmiddag 16 maart om 15.30 uur. Open: wo t/m zo van 16.00u tot sluitingstijd. Meer info www.keeshabraken.com

Kerkdiensten zaterdag

Augustinusparochie Breda | 17:00

Augustinusparochie: Kapel Maria Mater Dei: 17.00 uur Vesperviering. Voorganger: Vincent Schoenmakers; Franciscuskerk: 19.00 uur Eucharistieviering. Voorganger: pater Richard Lobo s.v.d.

Unchained Music

Ontmoetingscentrum De Vlieren | 20:00

In dit concert wordt de prachtige en veelzijdige muziek ten gehore gebracht die haar oorsprong vond in de slavernij. Ook is het een ode aan de meesterlijke muziek van zwarte klassieke componisten. 16 maart in De Vlieren, mgr Nolensplein 1, aanvang 20:00 uur, tickets via www.symcobreda.nl of contant aan de deur.

Vier de Lente

Galerie De Nispenhoeve | 13:00

Rijksmonument De Nispenhoeve in Prinsenbeek is verrijkt met heel veel recente kunstwerken van maar liefst eenentwintig beeldend kunstenaars. Zowel de Beeldentuin Prinsenbeek als de galerie in de Vlaamse schuur zijn met schitterende werken gevuld. Open in de weekenden van 13 tot 18 uur. Zie verder www.deNispenhoeve.nl. Zondag 17 maart is er levende muziek van Burger & Ko.

Zondag 17 maart

Kerkdiensten zondag

Augustinusparochie Breda | 9:00

Augustinusparochie: Lucaskerk: 09.00 uur Eucharistievieriing. Voorganger: pater Marius Razafinamdimby s.v.d; Willibrorduskerk: 09.30 uur Eucharistieviering. Voorganger: pater Richard Lobo s.v.d; Franciscuskerk: 10.30 uur Viering van Woord en Communie. Voorganger: Peter van Gurp; Michaëlkerk: 11.00 uur Eucharistieviering. Voorganger: pater Richard Lobo s.v.d. 13.00 uur Eucharistieviering (Engelstalig). Voorganger: pater Richard Lobo s.v.d.

Gezellige Rommelmarkt

Buurthuis Geeren Noord | 10:00

We houden weer een rommelmarkt. Kom gezellig even rondneuzen. Team Bezige Bij. Dinsdag is er een Bingomiddag met schuifplanken. 

Optreden Bredase band Cheddar

Bierreclame Museum | 17:00

Zondag 17 maart treedt de band Cheddar op in het Bierreclame Museum, vanaf 17 uur. Cheddar maakt traditionele Nederlandse muziek maar af en toe ook iets Frans. Zij zijn te zien in het programma Laat gaan! bij Breda Nu. De entree is gratis.

IVN Natuurwandeling Aa of Weerijs

IVN Mark & Donge | 13:30

Zondag 17 maart wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door het beekdal van de Aa of Weerijs en het bosgebied Trippelenberg. Doe uw laarzen of waterdichte schoenen aan. De wandeling start om 13:30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Als u mee wilt wandelen, kunt u tot op de dag van de wandeling inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.ivn.nl

8e Laurentiuslezing

Laurentiuskerk | 15:00

Op 17 maart geeft ds. Carel ter Linden, vooral bekend als informeel hofpredikant van de koninklijke familie, om 15.00 uur een lezing in de oude Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan in het Ginneken. Deze 8e Laurentiuslezing draag de prikkelende titel: Wat doe ik hier in Godsnaam? Meer informatie op: www.vriendenprotestantselaurentiuskerkginneken.nl. 

Concert Johannes Passion

Markuskerk | 15:00

Op zondag 17 maart om 15.00 uur, vindt in de Martinuskerk in Breda-Princenhage een barokuitvoering plaats van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Het Bachkoor Brabant onder leiding van Geert van den Dungen werkt in dit concert samen met het professionele barokorkest Florilegium Musicum. Kaarten: www.bachkoorbrabant.nl.

Woensdag 20 maart

Lezing 'langer bloei in de tuin'

Curio | 19:30

Lezing Marcel Batist: 'Langer bloei in de tuin'. Woensdag 20 maart. Aanvang 19.30 uur Curio Frankenthalerstraat. De lezing is gratis toegankelijk, ook voor niet-leden. Marcel Batist laat u kennismaken met niet alledaagse plantensoorten die ook nog eens zullen zorgen voor een langere bloei in de tuin. Ook een aantal tips voor vaste planten komen nog aanbod.

Natuurlezing

Gemeenschapshuis De Wegwijzer | 20:00

In het kader van de cyclus biodiversiteit van Natuurplein geeft Marc Siepman op woensdagavond 20 maart een lezing in De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Marc Siepman vertelt over de prachtige samenwerkingen tussen planten, bomen, schimmels, bacteriën, walvissen, insecten, mollen, en nog veel meer organismen. En hoe wij mensen ook een cruciale rol spelen in dit web van onderlinge afhankelijkheid. www.marcsiepman.nl


Donderdag 21 maart

Poëzieavond

Van Kemenade & Hollaers | 19:30

Op 21 maart, Wereldpoëziedag, organiseert de Orde van den Prince afdeling Breda (als onderdeel van de intergewestelijke samenwerking met Schelde/Domme)l een poëzieavond rond het thema '(T)Huis'. Stadsdichter/vuilnisman Maurits Verhoef en dichter/kunstenaar Yvon Né dragen voor uit eigen werk en gaan onder leiding van boekhandelaar René Hollaers in gesprek met elkaar en het publiek. Locatie: Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, 4818 JG Breda. Tijd: 19.30-21.45 uur. Pauze met een drankje rond 20.20 uur. Toegang : Gratis. Aanmelden: Uiterlijk 18 maart via email: k.a.wijdicks@gmail.com of info@kemhol.nl

Vrijdag 22 maart

Cabaret in Het Gele Huis

Het Gele Huis | 20:30

Op vrijdagavond 22 maart treden cabaretiers Joris van de Waterbeemd, Thirze Rebergen en Ynthe Vucsán – studenten van het Koningstheater in Den Bosch op in Het Gele Huis. Vrijdag 22 maart. Aanvang 20:30 uur. Einde 22:30 uur. Inloop vanaf 20:00 uur.

Brabantse klimaatfietstocht

BUas | 09.45 uur

Op vrijdag 22 maart organiseert Cycling 4 Climate een klimaatfietstocht van 85 kilometer door het Noord-Brabantse landschap. Al fietsend door de fietsvriendelijke provincie kun je je laten inspireren door organisaties die een concrete bijdrage leveren aan een beter klimaat.

Zaterdag 23 maart

KinderKledingBeurs Teteringen

't Web | 9:30

Van 9.30 tot 12.30 uur kan er weer volop geshopt worden in ’t Web in Teteringen. KinderKledingBeurs Teteringen steunt met elke beurs een goed doel. Deze keer is dat het Brakkenfestival in Breda. Bezoek onze website voor meer informatie: www.kinderkledingbeursteteringen.nl. 

Maestro concert

OLV Lyceum | 20:00

Een echt Maestroconcert net als het bekende tv programma. Met 3 bekende Teteringenaren die Harmonie Euphonia Teteringen gaan begeleiden met bekende pop klassiekers maar ook klassieke werken. Koop je kaartjes (inclusief een consumptie) op www.harmonie-euphonia.nl. Het concert vind plaats in het OLV lyceum te Breda.

Rondleiding Kasteel van Breda

Kasteel van Breda | 14:00

Door het Valkenbergpark, het Kasteel en over het terrein van de K. M. A. Uitsluitend door digitale aanmelding en informatie zie www.gildebaronie.nl/stadsgidsen. Zaterdag 23 en 30 maart 14.00 uur.