BC Bavel J5 kampioen in competitie Badminton Nederland
BC Bavel J5 kampioen in competitie Badminton Nederland Foto: BC Bavel

Bavel J5 kampioen in competitie Badminton Nederland

BAVEL - Zondag 10 maart hadden alle 7 jeugdteams van BC Bavel hun laatste competitiewedstrijd van de 2e fase van de competitie van Badminton Nederland. Voor alle teams was dit een thuiswedstrijd, dus een gezellige drukte in Sporthal De Huif in Bavel.

Bavel J5, uitkomend in de klasse Goud, stond bovenaan en moest spelen tegen de nummer 2 in hun poule. Een rechtstreeks kampioensduel dus. Dat beloofde een mooi vooruitzicht. Van alle spelers zaten dan ook supporters aan de kant, super leuk. 


De wedstrijd

De eerste enkel werd relatief eenvoudig gewonnen door Bavel. Bij de dubbel die volgde leek het even wat lastiger te gaan, maar de Bavel-spelers pasten hun tactiek goed aan waardoor ook deze werd gewonnen. 

Daarna volgde de 2e enkel. De Bavel-speelster leverde goed strijd tegen een speler van een aantal koppen groter. Uiteindelijk moest zij, na 3 sets, haar meerdere erkennen in de tegenstander. 

Met een 2-1 stand werd aan de volgende dubbel begonnen. Deze werd met goed spel gewonnen door BC Bavel. De 3e enkel volgde dit voorbeeld en ook deze werd gewonnen.

In de laatste dubbel kwam het in de 2e set nog tot een verlenging, deze wisten de Bavel-spelers uiteindelijk naar zich toe te trekken. 

Met een mooie 5-1 overwinning hebben zij het kampioenschap dik verdiend. 

1 juni mogen zij naar de voorrondes van het NK-jeugdteams. Succes alvast!


Uitslagen speelweek 17-6 

Bavel BC J1-BadmintonBOZ J1 5-3

Bavel  BC J2-FST J4 4-2

Bavel  BC J3-Rillandia Smashers J1 3-3

Bavel  BC J4-Gilze BC J2 0-6

Bavel  BC J5-Rillandia Smashers J2 5-1

Bavel  BC J6-Gilze BC J3 4-2

Bavel BC J7-ABC Swindregt J6 5-0 (11-1)


Ook Bavel J6 bovenaan

Ook Bavel J6 is bovenaan in hun poule geƫindigd. Zij zaten echter in een lagere poule waardoor zij niet door zijn naar de voorrondes. Wel is het een hele knappe prestatie.


Trots

Als trainers en TC zijn we heel trots op alle jeugdteams. Iedereen heeft mooie wedstrijden gespeeld en veel progressie getoond. CCP BC Bavel.[n]