Zaterdag 2 maart

Opening Schrikkel Expo

MotMot Gallery | 16:00

Vijf kunstenaars van drie generaties resideren tijdelijk bij MotMot gallery. Ontdek het proces van de kunstenaar. Met Tertius van der Laken, grafiek & DJ, Etienne Reijnders, autonome interieurobjecten, Mark Molenschot, schilderijen, Constant van der Heijden, glas in lood en Sjors van Rijsbergen, schilderijen. De feestelijke opening vindt plaats op 2 maart van 16:00-23:00 uur.

 

Kerkdiensten zaterdag

Augustinusparochie Breda | 19:00

Augustinusparochie: Franciscuskerk: 19.00 uur Eucharistieviering. Voorganger: pater Richard Lobo s.v.d. Michaëlkerk: 19.00 uur Taizéviering. Voorganger: pater Marius Razafinamdimby s.v.d.

 

Rondleidingen Gilde de Baronie

Grote kerk | 14:00

Stadswandelingen: Vrijdag en zaterdag 14.00 uur vanaf ingang Grote Kerk; Torenbeklimmingen: Donderdag t/m Zondag 14.00 en 15.00 uur (vanaf 12 jaar) vanaf ingang Grote Kerk; Rondleiding Kasteel van Breda. www.gildebaronie.nl/stadsgidsen.. 9 maart rondleiding Kasteel van Breda. Uitsluitend door digitale aanmelding. Zaterdag 9, 23 en 30 maart 14.00 uur. Rondleiding Hofstad Breda 'In de Sporen van de Bredase Nassaus' Zaterdag 2 en 30 maart 10.00 uur. Rondleiding Expositie Stedelijk Museum Breda, de Grote Kerk en Koninklijke Militaire Academie. De rondleiding duurt ca. 2,5 uur. Uitsluitend door digitale aanmelding en informatie zie www.gildebaronie.nl/hofstad/

 

Expositie

Het Gele Huis | 14:00

Tijdens de expositie in maart brengt Het Gele Huis werk van twee kunstenaars: schilderijen van Vonne Hoefsloot-Jansen en beelden en keramiek van Roeland Frank Hoefsloot. Te zien van 1 t/m 31 maart. Openingstijden galerie vrijdag en zondag 14-17 uur en zaterdag 11-17 uur en op aanvraag. Haagsemarkt 6 achter, Princenhage.

 

Zondag 3 maart

Kerkdiensten zondag

Augustinusparochie Breda | 9:00

Augustinusparochie: Lucaskerk: 09.00 uur Eucharistieviering. Voorganger: pater Richard Lobo s.v.d; Willibrorduskerk: 09.30 uur Eucharistieviering. Voorganger: pater Marius Razafinamdimby s.v.d; Markuskerk (PKN): 10.00 uur Oecumenische viering. Voorgangers: ds. Ton van Prooijen en Marga de Ridder; Franciscuskerk: 10.30 uur Eucharistieviering. Voorganger: pater Richard Lobo s.v.d; Michaëlkerk: 11.00 uur geen viering (zie oecumenische viering in de Markuskerk), 13.00 uur Eucharistieviering (Engelstalig). Voorganger: pater Marius Razafinamdimby s.v.d, 15.00 uur Eucharistieviering (Antilliaans). Voorganger: pater Marius Razafinamdimby s.v.d.

Baronie ontvangt UNA

Blauwe Kei | 14:00

Zondag komt UNA uit Veldhoven op bezoek. De ploeg wist afgelopen zondag een 0-2 achterstand tegen OSS’20 nog om te zetten tot 2-2. Het zal een zware klus worden maar toch moet de winst eens een keer in het voordeel van de Baronnen uitpakken. Daarom kan een beetje steun zondagmiddag welkom zijn. Afspraak is dan ook om 14.00 uur op de Blauwe Kei bij de wedstrijd Baronie - UNA.

Spirituele beurs

Wijkcentrum de Zandberg | 11:00

Diverse mediums, paragnosten, handlezen, stoelmassage etc. Om 14u workshop chakra kleur diagnostiek. Om 15 uur gratis lezing druiderij.

 

Schilderclub Vief & Kleurrijk

Museum de Rijf | 13:30

Schilderclub Vief & Kleurrijk is spontaan ontstaan in september 2021. Deze creatieve en enthousiaste 'kunstenaars' komen een keer in de 14 dagen bijeen in de Zilverberk. De deelnemers zijn: Patricia van Nijnatten, Joan Batist, Joke de Bruijn, Anjo Huijbregts, Ank Imbens, Corry Peemen, Jan Rabelink, Jo van Hulten, Henny Willemen en Piet Wouda. Het resultaat kunt u nu komen zien. Het is niet alleen schilderen met elkaar, maar ook leren, praten en lachen. Museum de Rijf, Brielsedreef 39a, Prinsenbeek. Zondag 3 maart 13.30-16.30u.

 

Maandag 4 maart

Alzheimer Café: Informatiemarkt

De Breedonk | 19:00

Alzheimer Café Maandelijkse bijeenkomst. De Breedonk, Willem van Oranjelaan 17, 4837 AJ Breda. Maandag 4 maart, 19.00-21.00 uur. Deze maand organiseren wij een Informatiemarkt met organisaties van algemene voorzieningen waarvoor géén indicatie nodig is. Kom u vrijblijvend oriënteren. Toegang gratis. Coffee-corner aanwezig.

 

Dinsdag 5 maart

Werkpunt Digi-Taalhuis

Bibliotheek Centrum | 10:00

Het vinden van vrijwilligerswerk of een betaalde baan is niet altijd makkelijk. Voor vragen kun je terecht bij één van de spreekuren van het Digi-Taalhuis Breda: Dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur in Nieuwe Veste, bibliotheek Centrum (Molenstraat 6); Dinsdag tussen 13.00 en 15.00 uur in De Nieuwe Meidoorn, (Meidoornstraat 115), tijdens de inloop van Buurtpunt Tuinzigt (vanaf dinsdag 5 maart). Eenmaal per maand sluit op dinsdagochtend (5 maart, 9 april, 7 mei, 4 juni, 2 juli tussen 10.00 en 11.00 uur) in de bibliotheek ook het Leerwerkloket West-Brabant aan. Iedereen met vragen over bijvoorbeeld omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten kan terecht bij het Leerwerkloket.

 

Woensdag 6 maart

Kleuterzingen en Theeleuten

Kooracademie | 9:00

Stichting koorzang en educatie organiseert samen met Kooracademie Breda Kleuterzingen en Theeleuten. We gaan zingen met de kleuters en theeleuten met de volwassenen en wel op 6 en 13 maart. Op woensdagochtend als de meeste kleuters nog vrij zijn en de oudere kinderen al op school zitten, gaan we vanaf 9.00 tot 10.00 zingen. Inloop vanaf 8.45 bij de hoofdlocatie van de Kooracademie Breda/ podium Zandberg58 zandberglaan 58 Breda. (ingang via het hek van basisschool de Zandberg). Deze ochtenden is Leander Schoormans de docent en Miriam Teerhuis de contactouder. Info en/of inschrijven kijk op www.zingeniscool.nl


 

Repaircafe IJpelaar

GGZ Breburg | 14:30

Op woensdag 6 maart kunt u uw kapotte spullen weer laten repareren in het repaircafé IJpelaar, gevestigd in het GGZ Breburg Muiderslotstraat 150. Tussen 14.30 en 17.00 uur zitten wij klaar om u te ontvangen. 

 

De bever in Nederland

Gemeenschapshuis De Wegwijzer | 20:15

De KNNV afdeling Breda organiseert op 6 maart een lezing door Willy de Koning over de bever in Nederland. Met een presentatie en een film laat zij zien of het een knuffeldier, lastpak of toch iets anders is. Ze besteedt aandacht aan de regionale beverpopulatie, neemt ruim de tijd voor het beantwoorden van vragen en gaat in op de huidige discussies over bevers die overlast veroorzaken.


 

Donderdag 7 maart

Lezing: De rol van Generaal Maczek tijdens WOI

Maczek Memorial Breda | 19:30

Op donderdag 7 maart houdt Eerste Wereldoorlogfanaat Hans Raeijmaekers een lezing over de rol van, toen nog, luitenant Maczek in de Eerste Wereldoorlog. Hans Raeijmaekers zal je tijdens deze boeiende lezing hier graag meer over vertellen. Hans is al meer dan 25 jaar geïnteresseerd in de Eerste Wereldoorlog. Hij is lid van de Western Front Association Nederland en hij bezoekt bijna jaarlijks, soms meerdere malen, het voormalige front. Meer informatie www.maczekmemorialbreda.nl

 

Lezingen op locatie

Surplus De Donk | 14:15

In de serie Lezingen op Lokatie i.s.m. de Salonbibliotheek. De lezingen zijn vrij te bezoeken. 'De geschiedenis van de Bredase Begijnen'. Donderdag 7 maart 14.15 uur. Presentatie door Jan Korebrits, Woonzorgcentrum De Donk, Slotlaan 15, 4851 EA Ulvenhout. www.gildebaronie.nl/stadsgidsen

Vrijdag 8 maart

Lezing zorgverlening Teteringen

't Web | 14:00 tot 16:00

TETERINGEN - Op vrijdag 8 maart om 14:00 uur organiseert Teterings Erfdeel in samenwerking met Stichting Kruiswerk Teteringen in de middaguren een lezing in ‘t Web. Alle inwoners van Teteringen zijn welkom. De lezing is bedoeld voor mensen die zich willen voorbereiden op een goed doordacht wonen in de toekomst. Het onderwerp is Zorgverlening in Teteringen: vroeger, toen en nu. De toegang is gratis en de koffie of thee in de pauze wordt u door ons aangeboden.