2e van rechts Duchemin
2e van rechts Duchemin Foto: Bliemer Arashi

Judobrons voor Duchemin op sprokkeltoernooi

BREDA - Na de eerste plaats in Tilburg wist Beau Duchemin op het Sprokkeltoernooi van JV Rijen een derde plaats te winnen in een sterk veld met judoka’s uit het hele land. Als enigste van Bliemer Arashi Sport durfde hij de uitdaging aan op dit inmiddels zware toernooi.

 

In Rijen mocht Beau Duchemin in de klasse onder 15 jaar voor het eerst uitkomen in de klasse tot 66 kg. In zijn categorie sterke jongens uit o.a. Arnhem, Utrecht en Zeeland. 

In zijn eerste pot ging het heel lang gelijk op, maar kon Beau de winst net niet naar zich toe trekken, daarna ging het beter. Er werd binnen een minuut gewonnen met een prachtige buitenwaartse haak en de wedstrijd daarna verliep bijna hetzelfde, maar voor zijn worp kreeg hij geen Ippon, maar Wazari. Met goed grondwerk werkte hij van slechte houdgreep naar een wurging waar de tegenstander heel makkelijk werd gefopt en moest aftikken.

In de wedstrijd voor zilver moest er gewonnen worden van de latere kampioen. Helaas blesseerde hij al snel zijn knie en kon daar niet meer stand mee houden. Zijn overnames kwam net niet door en uiteindelijk gingen de pijntjes doorzetten zat er geen winst meer in. 

Met de nipt verloren partij in de voorronde en een zere knie in de herkansing had er zeker iets meer in gezeten dan brons. Dit smaakt naar meer in de -66 kg. 

Doel is toch opnieuw het NK te gaan halen na de zomer. 


Programma

Komend weekend de judowedstrijden in Breda Haagse Beemden en later in maart in Loenhout en Dordrecht. 

Iedere zaterdagmorgen Peuter-Ouder Judo bij Arashi. 

Voor foto’s, filmpjes en info zie: www.budokwaiarashi.nl[n]