Kielegat pakt uit met uitgebreid programma

BREDA - 't Kielegat is zich klaar aan het maken voor carnaval. Met meer dan 300 vrijwilligers wordt gewerkt om alles tot in de puntjes te regelen en om weer een bomvolle activiteitenagenda te hebben.

 

Stichting Kielegat heeft dit jaar opnieuw een uitgebreid en gevarieerd carnavalsprogramma samengesteld voor jong en oud. "We koesteren de traditionele elementen, zoals het Klokkenberg Kielegats Konzert op vrijdagavond als opwarmer, de Intocht en Sleuteloverdracht op carnavalszaterdag, en natuurlijk de Grote Optocht en Brakkensliert. Maar we hebben ook ruimte gemaakt voor een paar vernieuwingen in ons programma, en daar willen we graag kort bij stilstaan", aldus voorzitter Rutger Westenburg.


Kerkplein

Op zondagmiddag 11 februari claimt de jeugd het Kerkplein. Speciaal voor Kielegatse jongeren in de leeftijd 12-16 jaar organiseert Stichting Kielegat een uniek carnavalsfestival. Van 13.11 – 15.11 uur trakteren 2 dj’s de jeugd op carnavalskrakers en bekende meezingers. Een middag vol verrassingen en prijzen. Bij binnenkomst ontvang je een gratis cola en na afloop een snack. Deze middag is verboden terrein voor ouders. Zij blijven op afstand! Buiten het afgezette terrein kunnen ze wel op een afstand meegenieten bij café de Bruine Pij. Toegang is gratis, maar kom op tijd, want er is beperkt plek!


Bonte Brakkenmiddag is verplaatst

Dit jaar verplaatst stichting Kielegat de Bonte Brakkenmiddag naar carnavalszondag, in het bruisende Chassé Theater. Hier verzamelen alle brakken van 0 tot 12 jaar (en hun ouders) zich voor een middag vol plezier. Vanaf 14.33 uur nemen DJ's Knab & Bab plaats achter de draaitafels, terwijl de carnavalsband Tworwelwa iedereen trakteert op aanstekelijke kapellenmuziek. "Er staat knutselplezier op het programma en voor de jonge brakken zijn er natuurlijk ranja en snoepjes. Het wordt één groot feest! En speciaal voor de ouders hebben we opvang geregeld."


Een vurig einde zonder vuurwerk
Vanwege duurzaamheids- en veiligheidsredenen heeft stichting Kielegat dit jaar besloten carnaval niet af te sluiten met een vuurwerkshow. "Stichting Kielegat zou Stichting Kielegat niet zijn als we niet met een creatief alternatief zouden komen. Echter, gezien het korte seizoen hebben we besloten dit bijzondere idee te bewaren voor ons jubileumjaar in 2025. Desondanks zal Carnaval 2024 op traditionele wijze eindigen met de verbranding van Kiske & Mieske bij het Spanjaardsgat."[n]