BC Bavel J2
BC Bavel J2 Foto: BC Bavel

Bavel J2 pakt punten in competitie Badminton Nederland

BAVEL - In de 1e fase van de jeugdcompetitie hadden de meiden van J2 het lastig. Voor twee van de drie meiden is dit het eerste jaar competitie en dat was best even wennen. Nu in de 2e fase is de nieuwigheid eraf en kunnen ze lekker gaan spelen. Afgelopen weekend waren ze dan ook vastbesloten de winst naar zich toe te trekken en dat is gelukt. 


De meiden wonnen alle drie hun singel. Met ook 1 gewonnen dubbel kwam de eindstand op een 4-2 winst in Waalwijk. Ze zijn nu alle tegenstanders van de 2e fase een keer tegengekomen. Met 1 keer verlies, 1 keer gelijk en 1 winst een mooi uitgangspunt voor de 2e helft. Succes.

Voor de seniorenteams was het afgelopen weekend de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Beide teams mochten binnen de gemeentegrenzen blijven en reisden af naar Zwaluwen in Prinsenbeek.

Voor Bavel 1 stond al vast dat zij dit jaar 2e zouden worden in hun poule in de 4e Divisie. Voor hun tegenstander stond voorkomen van degradatie nog op het spel. De samenstelling van de tegenstander was anders dan de eerste ontmoeting, dus het was weer even aftasten. De beide dubbels werden helaas verloren. Van de 4 singels trok Bavel vervolgens 3 keer aan het langste eind. De gemengddubbels werden vervolgens verdeeld met een gelijke stand als resultaat.

Ook Bavel 2 kwam in Prinsenbeek in actie. Bavel stond 5 punten boven Zwaluwen en daarmee 5 punten van de laatste plaats. En dat wilden ze graag zo houden. Ook hier werden de dubbels helaas verloren. De singels werden vervolgens verdeeld. Maar Bavel 2 eindigde sterk met winst in beide gemengddubbels. Ook zij sloten dus af met een gelijkspel. Hiermee behielden zijn de voorsprong. Een mooie prestatie voor deze jonge debutanten in de 6e Divisie.

Uitslagen overige wedstrijden: Zwaluwen BC de 3-Bavel BC 1 4-4; Zwaluwen BC de 6-Bavel BC 2 4-4; Badmintonboz J1-Bavel BC J1 4-4; FST J4-Bavel BC J2 2-4; Gilze BC J2-Bavel BC J4 6-0; Rillandia Smashers BC J2-Bavel BC J5 4-2; Gilze BC J3-Bavel BC J6 1-5.


Programma

Voor de seniorenteams is de competitie voorbij. De komende drie weken is er ook voor de jeugdcompetitie geen regulier competitieprogramma. Maar, bij de jeugdcompetitie moeten er helaas regelmatig wedstrijden verzet worden. Inhaalwedstrijden: Zaterdag 17 februari: 09:00 ABC Swindregt J6-Bavel BC J7; 09:30 Terneuzen BC J2-Bavel BC J1.[n]