Carnavalsvierders in de binnenstad, foto ter illustratie
Carnavalsvierders in de binnenstad, foto ter illustratie Foto: Hanneke Marcelis

Dit kun je verwachten van de feesttent die tijdens carnaval op het Chasséveld staat

Door: Hanneke Marcelis Cultuur Uitgelicht

BREDA - Het Chasséveld is normaal gesproken geen plek waar je gezellig carnaval kan vieren. Maar daar komt dit jaar verandering in. Er wordt uitgepakt met een gratis toegankelijke feesttent met bekende artiesten zoals Gullie, John West en zanger Kafke. “Dit wordt een super mooie aanvulling op het carnavalsaanbod in de binnenstad”, stelt René de Vos van organisator Sfeermeneer.

Het was tijdens carnaval 2023 druk in de Bredase binnenstad. Té druk, stellen velen. De binnenstad moest meerdere malen worden afgesloten omdat het met name op de Havermarkt en op de Grote Markt de drukte te groot werd. Dat buitencarnaval in Breda zo populair is, is voor stichting Kielegat en de gemeente Breda iets om trots op te zijn. Maar het brengt ook zorgen met zich mee. Want het is cruciaal dat het gaat lukken om de drukte beter te spreiden. En daar draagt de feesttent die op het Chasséveld zal worden geplaatst aan bij.

Chasséveld

René de Vos van evenementenorganisator Sfeermeneer is samen met stichting Kielegat en de gemeente in gesprek gegaan om te kijken of er meer ruimte gevonden kan worden voor het Bredase carnaval. En de keuze is gevallen op het Chasséveld. Daar zal tijdens carnaval een feesttent verschijnen met ruimte voor zo’n 2000 feestvierders. “Ook komt er een buitenpleintje met foodtrucks en wat kermisattracties. Verder zijn er natuurlijk alle nodige faciliteiten. Zo zullen er wc’s zijn en is de tent verwarmd”, vertelt De Vos. “Deze feesttent, die heel toepasselijk ook de naam De Feesttent heeft, moet een mooie toevoeging worden op het carnaval in de binnenstad. We gaan zeker niet concurreren met stichting Kielegat. We hebben hetzelfde doel: een fijn en vrolijk carnavalsfeest in Breda organiseren.”

Programma

De feesttent op het Chasséveld zal vier dagen geopend zijn, namelijk van vrijdag tot en met maandag. Op vrijdagmiddag wordt gestart met een biercantus voor studenten en zal ‘s avonds John West and Friends optreden. Zaterdag staat Gullie op het programma. Zondag is er een brunch en een optreden van Tino Martin. En maandag komt de Silent Muziekbingo naar de tent. En dat alles is slechts een kleine selectie van de line-up. “We hebben echt ingezet op een toffe line-up met grote namen. Met namen als zanger Kafke, Gullie, John West maar bijvoorbeeld ook Peter Selie en Wilbert Pigmans zetten we echt een mooie line-up neer voor dit gratis toegankelijke feest.” De muziek zal carnavalesk en Nederlandstalig worden. “Je hoeft in de Feesttent geen hardstyle te verwachten.”

De Vos hoopt het nieuwe carnavalsevenement een mooie mix aan bezoekers te trekken. “Carnaval in Breda is populair, ook bij mensen van boven de rivieren. We hopen een mooie mix van Bredanaars en bezoekers te krijgen in de tent die samen gezellig carnaval vieren.”