menu

Zandberg

In de limo, de DS of op de trekker naar het gala (foto's)

BREDA - Het is een uit Amerika overgewaaide traditie: het gala voor het eindexamen, waarbij de leerlingen volledig in galakledij een feestje vieren. Dinsdagavond gingen de scholieren van het OLV in file naar hun feestje.

Op een rustig pleintje stonden ze ene dag nog gebroederlijk naast elkaar. Alsof de vier oude reuzen een gezellig onderonsje hadden. Ze bogen naar elkaar toe en leken een boompje op te zetten. Toen ik de volgende dag opnieuw de plaats kruiste, geloofde ik mijn ogen niet.

COLUMN - Met verbazing kijk ik wel eens naar het tv-programma Mindf*ck, over onverklaarbare illusies en de beïnvloeding van het onderbewuste. Snappen doe ik het nooit, maar fascinerend vind ik het wel. Is in Breda ook sprake van een mindf*ck?  

Baronielaan 17 en 18 november afgesloten voor onderhoud

BREDA - De gemeente sluit op donderdag 17 november en vrijdag 18 november de Baronielaan af voor autoverkeer. Dit vanwege groot onderhoud. De straat en de parkeerplaatsen zijn in fases afgesloten van 7.00 tot 16.00 uur.

Zandberglaan twee dagen afgesloten voor autoverkeer

BREDA – De gemeente Breda gaat op 7 en 8 november de Zandberglaan onder handen nemen. De rijbaan, trottoirs en parkeervakken van de straat krijgen een schoonmaakbeurt. Delen van de weg zijn die dagen afgesloten.

Breda is twee Koninginnen rijker (foto en video)

BREDA - De reconstructie van de kruising Baronielaan, Ginnekenweg en Wilhelminastraat is nu echt afgerond met de onthulling van het kunstwerk De Koninginnen. Het kunstwerk staat bovendien symbool voor winkelgebied Oranje Zuid.

Pagina's