menu

Nieuws

Dinsdag fraai en zonnig, rest van de week buiig en guur

Breda - Spanjaardsgat onder een koud winterzonnetje
foto
Nico Koevoets
Dinsdag is meteen de beste dag van de week.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor dinsdag 30 januari 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Dinsdag is er een tijdelijke weersverbetering door de passage van een rug van hoge luchtdruk. Vanaf woensdag nemen lagedrukgebieden met regenfronten en buien het roer over.

Weersverwachting voor dinsdag
Nadat maandagavond het regenfront oostwaarts weg trok klaarde het in de loop van de nacht flink op. Het kwik daalde tot net iets boven het vriespunt, voldoende om lokaal autoruiten te krabben. Her en der kan een mistbank hangen aan het begin van de ochtend. Nadien is het de rest van de dag overwegend zonnig. De wind waait met gemiddeld 2 Beaufort zwak uit het zuidwesten. Middagtemperaturen tot 8 graden. Dinsdag is meteen de fraaiste dag van de week.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag trekt een nieuwe regenzone door Brabant. Het is veelal bewolkt met regelmatig regen. De zuidwestenwind is gemiddeld matig tot vrij krachtig (4 tot 5 Beaufort). Er kunnen rukwinden voor komen tot 75 km/u. Maxima tot 9 graden. Donderdag is het wisselend bewolkt met winterse buien van regen, hagel en natte sneeuw. De westenwind is gemiddeld 3 tot 4 Beaufort sterk (een matige wind). Middagtemperaturen rond 6 graden. Op vrijdag is de wind naar het noordwesten gedraaid en 3 Beaufort sterk. Dan zijn er meer algemene wolkenvelden met lokaal lichte regenbuitjes. Maxima rond 7 graden. Op zaterdag passeert een volgend regenfront met de hele dag grijs weer en regen. De wind waait matig uit het zuidwesten bij een graad of 9.

Zo was het weer gisteren, maandag 29 januari 2018
Maximumtemperatuur  11,2 graden
Minimumtemperatuur   5,5 graden
Neerslag                            3,7 mm

Weersverwachting opgesteld maandag 29 januari om 22.00 uur