menu

Nieuws

Zeer zware windstoten

Winterse bui boven Breda januari 2017
foto
Nico Koevoets
Vandaag kans op zeer zware windstoten tot 120 km/uur.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor donderdag 18 januari 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een fors uitgediept lagedrukgebied trekt vandaag langs het noorden van Nederland naar het noorden van Duitsland. Aan haar zuidflank bevindt zich het sterkste windveld.

Weersverwachting voor donderdag
Het is wisselend bewolkt met soms een beetje zon en lokaal kans op een enkele bui. De wind is de hoofdrolspeler vandaag. Aanvankelijk waait ze uit het zuidwesten, in de loop van de dag draait ze naar west tot noordwest. Aan de Zeeuwse kust komt een zware westerstorm te staan. In de West-Brabantse regio wordt de wind gemiddeld 7 of 8 Beaufort sterk (dat is een harde tot stormachtige wind). De windstoten zijn het gevaarlijkst met uitschieters van 100 tot 120 km/u. De sterkste windstoten passeren globaal tussen 9 en 14 uur. In ieder geval is de wind vandaag krachtiger dan de wind van donderdag 4 januari jl. De maximumtemperaturen zijn in de nanacht en vroege ochtend gepasseerd met 10 tot 11 graden. Het kwik daalt in de loop van de dag enkele graden. Later op de middag gaat de wind luwen.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdag en zaterdag wisselend bewolkt met kans op enkele lokale winterse buien. Vrij kil met een graad of 5. Zondag na lichte vorst in de nacht gaandeweg de dag opkomende wolken gevolgd door regen.

Zo was het weer gisteren, woensdag 17 januari 2018
Maximumtemperatuur  6,2 graden
Minimumtemperatuur  2,2 graden
Neerslag            1,3 mm

Weersverwachting opgesteld donderdag 18 januari om 10.00 uur