menu

Nieuws

Zomers weekend

Zomers weekend. De terrasjes zullen vaak en lang vol zijn.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017

Het ziet er allemaal gunstig uit voor de komende dagen en zelfs ook op de lange termijn. Een hogedrukgebied boven het vasteland van Europa zorgt dit weekend voor fraai zomerweer. Tussen zondagavond en maandagochtend passeert een zwak koufront. Daarna opnieuw opbouw van warm zomerweer.

Zaterdag wordt het zonnig en droog. Her en der drijven hooguit wat onschuldige wolken. De zuidenwind is meest zwak, gemiddeld met 2 Beaufort. Maximumtemperaturen 23 tot 24 graden, misschien lokaal landinwaarts in de regio in de binnenstad 25.

Zondag wordt het warmer met 27 tot 29 graden. Opnieuw is het zonnig en droog met hooguit wat onschuldige wolken. Ook dan waait er een zwakke zuidenwind. Later op de middag of in de vroege avond kan mogelijk een verkoelende zeewind opsteken. Alleen in het oosten van de regio is er kleine kans op een lokale onweersbui.

Later op zondagavond en in de nacht naar maandag wolkenvelden met mogelijk lokaal een spatje regen. Maandag tijdelijk even minder warm, vanaf dinsdag begin opbouw van mogelijk een lange zomerse periode.

Weersverwachting opgesteld op zaterdag 10 juni 2017, 09.00u.