menu

Nieuws

Een wisselend weerbeeld met Pinksteren

Hoewel het minder warm wordt, de zon is er met Pinksteren toch regelmatig bij.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor zaterdag 3 juni 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Boven het noorden van Nederland ligt een klein lagedrukgebiedje dat noordoostwaarts wegtrekt. Boven het oosten van Engeland ligt een koufront dat in de nacht van zaterdag op zondag passeert. Daar tussenin is het rustig weer.

Weersverwachting voor zaterdag
In de nacht van vrijdag op zaterdag valt er een enkele lokale regen- of onweersbui. Zaterdagochtend trekken die snel noordoostwaarts weg. Overdag gevolgd door een wisselende bewolking met af en toe zon. Het blijft dan veelal droog. De wind waait matig met gemiddeld 3 Beaufort, eerst uit het noordwesten, later draaiend naar zuidwest. De temperaturen klimmen toch wel weer naar 22 of 23 graden.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht van zaterdag op zondag passeert een zwak koufront. Veel regen zal het niet brengen. Pinksterzondag overdag is het dan wisselend bewolkt, doch meestal droog. De matige noordwestenwind draait later bij naar het westen. Temperaturen maximaal rond 20 graden. Pinkstermaandag klimmen de maxima alweer naar 22 of 23 graden. Het is wisselend bewolkt, doch meestal droog. De wind waait maandag zwak uit het zuiden. Dinsdag is het winderig met een matige tot vrij krachtige westenwind van gemiddeld 3 tot 5 Beaufort. Vooral langs de waterkant komen ook sterkere windvlagen voor. Het is wisselend bewolkt en opnieuw meestal droog. Een enkele verdwaalde bui daar gelaten. Maxima rond 19 tot 20 graden.

Zo was het weer op vrijdag 2 juni 2017
Maximumtemperatuur 28,4 graden
Minimumtemperatuur 12,8 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 2 juni 2017 om 23.00 uur