menu

Nieuws

Eerst tropisch, later kans op onweer

Cumuluswolken boven Breda. Foto: Nico Koevoets.
foto
Nico Koevoets
Na een iets minder warme zondag wordt het maandagmiddag terug flink warm.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor maandag 29 mei 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Bij het zuidwesten van Ierland ligt een lagedrukgebied. Het koufront ervan trekt komende nacht met enkele buien over Brabant. Daar vooruit is er
al kans op een losse bui. Overdag is er de invloed van een hogedrukgebied boven Centraal- en Midden-Europa.

Weersverwachting voor maandag
Afwisselend zon en wolken(velden). De wind waait met gemiddeld 2 Beaufort zwak uit het zuiden. De temperatuur loopt in de middag op naar 30 tot 32 graden. Vanaf tweede helft van de middag en in de avond toenemende kans op een lokale regen- of onweersbui. De wind gaat dan ook draaien en neemt iets in kracht toe en wordt matig.

Het weer voor de volgende dagen
Vanaf dinsdag is het een stuk minder warm, maar in feite wel aangenaam zomerweer. De dinsdag start nog met veel wolken, die gaandeweg de dag plaats maken voor opklaringen met zon. De noordwestenwind wordt matig met 3 tot 4 Beaufort. Maxima rond 22 of 23 graden. Op woensdag opnieuw een start met veel wolken, maar de zon komt er opnieuw bij en net als op dinsdag blijft het droog. De westen- tot zuidwestenwind is matig, de middagtemperaturen zitten rond 23 graden. Donderdag en vrijdag gaan overwegend zonnig worden met een zwakke tot matige noordoostenwind en hoogste kwikstanden van rondom de 25 graden.

Zo was het weer op zondag 28 mei 2017
Maximumtemperatuur 27,4 graden
Minimumtemperatuur 14,1 graden
Neerslag: 2,4 mm (met onweer)

Weersverwachting opgesteld maandag 29 mei 2017 om 10.00 uur