menu

Nieuws

Het kwik is op dreef

Zonnestralen zon onder Haagse Beemden Breda ma05092016
Donderdag en vrijdag opnieuw warm weer.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor donderdag 30 maart 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Boven het vasteland van Europa ligt een omvangrijk hogedrukgebied. Het beïnvloedt het weer in onze omgeving in gunstige zin. De eerste fronten met enige regen bereiken Brabant pas later op vrijdag.

Weersverwachting voor donderdag
In de ochtend zijn er nog wolkenvelden, maar tijdens de middaguren wordt het toenemend zonnig. Opklaringen boven Frankrijk bereiken dan ook Brabant. De zuidenwind is meestal zwak, gemiddeld 2 Beaufort. Als de zon er eenmaal bij is loopt het kwik snel op naar ca 22 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdag begint met zonneschijn. De temperatuur loopt in de ochtenduren snel op en kan aan het begin van de middag wel opnieuw tot 21 of 22 graden reiken. En dan neemt vooral in de middag de bewolking toe. Op het eind van de middag en in de avond is er kans op een lokale regen- of onweersbui. De zuidenwind is met 2 Beaufort zwak.

Op zaterdag hangen er veel wolken en de zon komt er weinig aan te pas. Af en toe kan er wat regen of een bui vallen. De wind gaat uit het zuidwesten waaien, maar blijft zwak. De temperaturen doen een stapje terug naar 16 graden. Zondag is het rustig weer onder invloed van een nieuw opbouwend hogedrukgebied. Wel zijn er nog veel wolkenvelden, met soms een beetje zon. Het blijft dan droog en de wind waait matig (gemiddeld 3 Beaufort) uit het noordwesten. Temperaturen opnieuw rondom de 16 graden. Maandag opklarend en zonnig. De wind is zwak, aanvankelijk veranderlijk, maar krijgt later een voorkeur voor zuidelijke richtingen. Maximumtemperaturen 17 graden.

Zo was het weer woensdag 29 maart 2017
Maximumtemperatuur 16,5 graden
Minimumtemperatuur 9,2 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld donderdag 30 maart 2017 om 09.00 uur