menu

Nieuws

De lente hangt in de lucht

Terrasjes Grote Markt Breda juli 2013. Foto: Nico Koevoets.
Het wordt dinsdag terrasjes- en rokjesweer.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor dinsdag 28 maart 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Boven het vasteland van Europa ligt een omvangrijk hogedrukgebied. Het beïnvloedt het weer in onze omgeving in gunstige zin. Een paar zwakke frontjes zorgen later op dinsdag en aan het begin van woensdag voor een klein kinkje in de kabel.

Weersverwachting voor dinsdag
Het wordt een mooie lentedag. De zon schijnt uitgebreid met her en der wat onschuldige wolken. De wind waait met gemiddeld 2 Beaufort zwak uit het zuidwesten. Het is zeer zacht met maximumtemperaturen tot rond de 18 graden. In de loop van de middag komen er meer wolken. Op het eind van de middag en aan het begin van de avond kan er een enkele lokale bui vallen. Het kan dus lokaal net zo goed droog blijven.

Het weer voor de volgende dagen
Op woensdag start de dag met bewolking. Gaandeweg de ochtend komt de zon er regelmatig door en blijft het de hele dag droog. De zuidwestenwind is aangetrokken naar matig, gemiddeld 3 of 4 Beaufort. Het kwik doet tijdelijk een stapje terug naar 16 graden. Donderdag en vrijdag worden twee warme dagen met temperaturen rondom de 20 graden. Het is op beide dagen droog en zonnig, gaandeweg vrijdag komen er wel meer wolken. De wind waait op beide dagen uit het zuiden, op donderdag is ze meestal matig van kracht, op vrijdag zwak.

Zo was het weer maandag 27 maart 2017
Maximumtemperatuur 18,4 graden
Minimumtemperatuur 1,1 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld maandag 27 maart 2017 om 23.00 uur