menu

Nieuws

Mooie voorjaarsdagen

Zonnestralen zon onder Haagse Beemden Breda ma05092016
Een paar fraaie voorjaarsdagen hebben we nu in het verschiet.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor zaterdag 11 maart 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Zaterdag ligt een hogedrukgebied boven Denemarken gepositioneerd. Dit druksysteem zal de komende dagen haar stempel drukken. Een warmtefront schurkt aan de westkust en brengt wolkenvelden in de hogere luchtlagen.

Weersverwachting voor zaterdag
De dag verloopt droog. Wel zijn er wolkensluiers in de hogere en wolkenvelden in de middelbare luchtlagen. De zon schijnt er regelmatig doorheen. De wind waait met gemiddeld 2 Beaufort uit het zuidoosten. Maximumtemperaturen zijn aangenaam zacht tot 13 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Op zondag krijgt de zon nog meer ruimte als op zaterdag. Toch is het ook dan niet wolkenvrij, maar het blijft wel droog. De wind gaat rustig uit het oosten waaien en het klimt nog wat verder naar 14 of 15 graden. Maandagochtend kan er lokaal mist hangen. Die trekt vrij snel op gevolgd door zonnig weer. De wind waait zwak tot matig (2 – 3 Beaufort) uit het noordoosten. Lokaal kan het opnieuw 15 graden worden. Dinsdag draait de wind naar het zuidwesten en neemt gaandeweg de dag de bewolking toe. Met ca 13 graden blijft het overdag zacht. De hele periode van zaterdag tot en met dinsdag zijn de nachten vrij koud met minimumtemperaturen dicht bij het vriespunt. Lokaal zal wel eens een autoruit gekrabd moeten worden.

Zo was het weer vrijdag 10 maart 2017
Maximumtemperatuur 14,6 graden  
Minimumtemperatuur 0,0 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld vrijdag 10 maart 2017 om 20.00 uur