menu

Nieuws

Wisselvallig Carnavalsweer

Zonsondergang met een wolkenstraat van cumulus
foto
Nico Koevoets
Vrijdagavond bescheen de zon deze wolkenstraat net voor ze onder ging.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor zaterdag 25 februari 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Een koufront nadert onze omgeving langzaam en doet pas in de avond enige regen brengen. Zaterdag overdag brengt een zone met wat hogere luchtdruk rustig weer. Vanaf zondag gaan depressies volop het weerbeeld bepalen.

Weersverwachting voor zaterdag
Het is een frisse start van de zaterdag, maar de zon is er de eerste uren goed bij. Samen met hoge dunne wolkensluiers. Gaandeweg de dag wordt de bewolking dikker en verdwijnt de zon. Dat is metname tijdens de middaguren het geval. Et blijft droog. Pas in de loop van de avond gaat er enige lichte regen vallen. De zuidwestenwind is met gemiddeld 3 Beaufort matig van sterkte. Het kwik loopt in de middag uit naar 8 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag brengt eigenlijk het beste Carnavalsweer. Vanaf zondag is het flink wisselvallig. Op zondag is het bewolkt met af en toe motregen of lichte regen. De wind is gemiddeld 3 of 4 Beaufort van sterkte en de maximumtemperaturen schommelen rond de 9 graden. Maandag trekt de zuidenwind aan naar 4 tot 5 Beaufort, matig tot vrij krachtig. Opnieuw worden er veel wolken aangevoerd met regen. Dinsdag is het wisselend bewolkt met soms zon, maar ook enkele gure buien van regen en hagel. De wind draait dan van zuidwest naar noordwest en het is met 7 graden iets frisser. Woensdag in de loop van de dag opnieuw regen.

Zo was het weer vrijdag 24 februari 2017
Maximumtemperatuur 11,3 graden  
Minimumtemperatuur 1,7 graden
Neerslag:
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld zaterdagochtend 25 februari om 08.00 uur