menu

Nieuws

Code Oranje: Stormweer op komst met zware windstoten

Donderdag is er kans op zware tot zeer zware windstoten.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

BREDA - Update: Het KNMI heeft voor Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht en Noord-Brabant code Oranje afgekondigd. Dat betekent dat er een reële kans is op zeer zware windstoten. Die worden verwacht vanaf de tweede helft van de middag. De windstoten kunnen een snelheid bereiken van 100-120 km/uur.

Check hier de updates over de storm die over Breda raast: Kranen Amphia buigen uit voorzorg, bomen knakken

Weersverwachting voor donderdag 23 februari 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Een diep lagedrukgebied steekt donderdag in de loop van de dag vrij zuidelijk de Noordzee over van Engeland richting Denemarken. Aan haar zuidflank zit een krachtig windveld. Dat resulteert in windstoten van stormkracht in de middag en avond.

Weersverwachting voor donderdag
De dag begint bewolkt met regen. Soms kan het flink door regenen. Dat is eigenlijk het beeld van de ochtend. Tijdens de middaguren kan het wolkendek nu en dan open scheuren met soms een beetje zon. Lokaal blijft een bui mogelijk. Tegelijkertijd zwelt in de middag de zuidwestenwind, later een meer westenwind, aan naar gemiddeld krachtig, 6 Beaufort. Er zijn echter zware tot zeer zware windstoten van stormkracht mogelijk, 75 tot 110 km/u! De temperatuur blijft met 9 tot 11 graden op peil.

Het weer voor de volgende dagen
Op vrijdag minder wind, een matige wind van 3 of 4 Beaufort uit west of noordwest. Verder is het wisselend bewolkt met soms zon. Lokaal kunnen er enkele winters getinte buien vallen, denk aan regen, hagel en een enkele natte sneeuwvlok. Droge perioden zijn er ook. Met maximaal 7 graden is het een stuk frisser. Op zaterdag na een frisse nacht met minima dicht bij het vriespunt overdag toenemend bewolkt en lokaal een spat regen. De wind is opnieuw matig van kracht, maar is gedraaid naar het zuidwesten. Maximumtemperaturen tot 9 graden. Zondag bewolkt met nu en dan regen. Het is zacht met 11 graden en een gemiddeld matige westenwind.

Zo was het weer woensdag 22 februari 2017
Maximumtemperatuur 11,5 graden  
Minimumtemperatuur 8,6 graden
Neerslag: 18,0 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld woensdagavond 22 februari om 23.00 uur