menu

Nieuws

Nu en dan sneeuw dit weekend

Dit weekend kan er lokaal een paar cm sneeuw vallen.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor zaterdag 11 februari 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Boven Scandinavië ligt nog steeds een krachtig hogedrukgebied. Aan haar zuidflanken staat in onze omgeving een zwakke koude oostelijke luchtstroming. Haar tegenhanger, een klein lagedrukgebiedje boven Frankrijk duwt dit weekend wolken naar het noorden en brengt enige sneeuw.

Weersverwachting voor zaterdag
Het wordt een bewolkte dag met nu en dan lichte sneeuwval. Vrijdagavond viel er reeds een cm sneeuw, vandaag kan daar lokaal zomaar 1 of 2 cm bij komen. Er staat een zwakke oostenwind van gemiddeld 1 of 2 Beaufort. In de ochtenduren vriest het licht, maar tijdens de middaguren kan het kwik tot 1 of 2 graden boven het vriespunt uitkomen. In de loop van zaterdagavond en in de nacht naar zondag is er opnieuw kans op enige sneeuw.

Het weer voor de volgende dagen
Op zondag staat er nog steeds een oostelijke wind en die is gemiddeld matig van kracht, 3 Beaufort. Verder zijn er opnieuw veel wolken met kans op natte sneeuw overgaand in regen. In de vroege ochtend liggen de temperaturen nog dicht bij het vriespunt, in de middag klimt het kwik lokaal naar 3 of 4 graden.
Na het weekend lijkt het verder te gaan verzachten met overdag temperaturen die duidelijk ruim boven het vriespunt blijven. Deze dagen wisselen wolkenvelden en zon elkaar af, doch de neerslagkansen blijven beperkt.

Zo was het weer zaterdag 11 februari 2017
Maximumtemperatuur min0,4 graden
Minimumtemperatuur min3,4 graden
Neerslag: 1,0 cm sneeuw
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld zaterdagochtend 11 februari om 08.00 uur