menu

Nieuws

Van vleugje lente terug naar hartje winter?

Cumuluswolken boven Breda. Foto: Nico Koevoets.
foto
Nico Koevoets
Het was donderdagmiddag eventjes lenteachtig.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor vrijdag 3 februari 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Het lijkt erop dat de bordjes de komende dagen opnieuw drastisch worden verhangen. De weercomputers berekenen al een paar dagen een terugkeer van de vorst midden volgende week. Vooralsnog bepaalt een IJslandlaag het weer in onze omgeving. Een dependance lagedrukgebied van dit laag ligt vrijdag boven de monding van het Engelse Kanaal. Vrijdagavond zal dit tweede lagedrukgebied met haar regenfronten onze streken aan doen.

Weersverwachting voor vrijdag
Werd het donderdagmiddag 13,6 graden in de zon, ook vrijdag gaat het kwik met zon in de dubbele cijfers naar een graad of 12 tot 13. Wel drijven er ook wolkenvelden over, vooral aan het begin van de ochtend en later op de middag. Er waait een matige zuidenwind van gemiddeld 3 Beaufort. Vrijdagavond kan het licht gaan regenen.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag is het meestal bewolkt met af en toe regen. De wind gaat zwak tot matig (2 – 3 Beaufort) uit het oosten waaien. Het kwik doet een stapje terug naar maximaal 9 graden. Op zondag weinig verandering. Opnieuw veel wolken met soms wat motregen of lichte regen. De wind wordt zwak (1 tot 2 Beaufort) uit richtingen tussen oost en noord. Maximumtemperaturen van 8 tot 9 graden. Maandag zakt de temperatuur verder terug naar 7 graden. Verder waait er dan een zwakke wind uit noordelijke richtingen. De wolken breken nu en dan open voor wat zonneschijn, maar een bui blijft ook mogelijk.

Zo was het weer donderdag 2 februari 2017
Maximumtemperatuur 13,6 graden
Minimumtemperatuur 6,3 graden
Neerslag: 1,4 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld donderdag 2 februari om 23.00 uur