menu

Nieuws

Wisselvallig met buien

Woensdag wisselend bewolkt met enkele buien en winderig.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor woensdag 11 januari 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Een diep lagedrukgebied ligt boven het zuiden van Noorwegen en zorgt voor onstuimig weer. Het is winderig met buien. Vanaf donderdag draait de luchtstroming naar het noordwesten. Het wordt dan geleidelijk kouder met toenemende kans op winterse neerslag.

Weersverwachting voor woensdag
De woensdag begint met veel wolken. Daaruit valt af en toe motregen of lichte regen. In de loop van de middag opklaringen. De zon en wolken wisselen elkaar dan af. Een enkele lokale bui blijft mogelijk. De wind waait gemiddeld matig tot vrij krachtig (4 – 5 Beaufort) uit het westen, in de avond uit het noordwesten. Nu en dan komen sterkere windstoten voor. Het kwik stijgt nog  naar ca 7 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Op donderdag zoekt de wind tijdelijk de zuidwesthoek op. Ze is matig van kracht (3 – 4 Beaufort). Verder is het wisselend bewolkt met kans op enkele regen- en hagelbuien. De maxima schommelen rond de 6 graden. Vrijdag steekt er een vrij krachtige noordwestenwind op bij maximaal 4 graden. Het wordt dan guur met winterse buien vergezeld van regen, hagel en natte sneeuw.

Zo was het weer dinsdag 10 januari 2017
Maximumtemperatuur 6,2 graden
Minimumtemperatuur 3,1 graden
Neerslag: 4,7 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld dinsdag 10 januari om 20.00 uur