menu

Nieuws

Sneeuw overgaand in ijzel

foto
Nico Koevoets
Wordt het zaterdagochtend een witte wereld zoals hier begin januari 2010.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor vrijdag 6 januari 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Boven Scandinavië ligt een hogedrukgebied. Het is gevuld met koude vrieslucht die ook over Nederland uitstroomt. Komende 36 uur dringen vanaf de Britse eilanden storingen met zachte lucht op. Dat zal tergend langzaam gaan, de koude lucht laat zich nu niet gemakkelijk verdrijven. Er is kans op sneeuw en ijzel.

Weersverwachting voor vrijdag
De temperatuur is vrijdagochtend gedaald naar min 6,3 graden in Breda. De laagste temperatuur van het winterseizoen 2016/2017 tot nu toe. Het zal de hele dag koud blijven, sterker nog het blijft ook in de middag 1 graad vriezen. Zo tekenen we een ijsdag op. Verder is het zonnig en droog met wel gaandeweg een toenemende bewolking in de vorm van dunne hoog drijvende wolkensluiers. De wind waait zwak met 1 of 2 Beaufort uit het noordoosten of oosten.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdagavond wordt de bewolking snel dikker. In de loop van de nacht komt er sneeuw die zaterdagochtend overgaat in ijzel. Er kan eerst 1 tot 3 cm sneeuw vallen voordat het gaat ijzelen. De wegen kunnen zaterdagochtend spiegelglad zijn. De gladheid verdwijnt pas laat op de ochtend. Minimumtemperaturen rond min1 graden en pas zaterdagmiddag wordt het plus2 graden. Indien nodig volgen updates van de weersverwachting tussen nu en zaterdagmiddag.

Het blijft de hele zaterdag grijs bewolkt met ’s middags wat lichte regen of motregen. De wind gaat zwak uit het zuidwesten waaien. Op zondag is het ook grijs bewolkt en mogelijk zelfs mistig. Er waait dan een zwakke noordwesten- tot westenwind bij maximaal 4 graden. Ook maandag veel wolken. Eerst is het droog, later op maandag volgt opnieuw regen. De zuidwestenwind is matig met 3 of 4 Beaufort en het kwik stijgt naar ca 5 graden. Dinsdag eerst regen, nadien opklaringen met een matige westenwind en 6 graden.

Zo was het weer donderdag 5 januari 2017
Maximumtemperatuur 4,0 graden
Minimumtemperatuur min1,3 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld vrijdag 6 januari om 08.00 uur