menu

Nieuws

Toenemend bewolkt

Winterse bui boven Breda januari 2017
foto
Nico Koevoets
Maandagmiddag trokken winters getinte buien over Breda.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor dinsdag 3 januari 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied bevindt zich een hogedrukgebied. Aan haar oostflank trekt via Noorwegen een lagedrukgebied zuidoostwaarts. De neerslagfronten daarvan bereiken Brabant later op de dag.

Weersverwachting voor dinsdag
Na een nacht met minimumtemperaturen rond het vriespunt volgde een zonnige, maar frisse ochtend. Inmiddels is de bewolking aan het toenemen op de nadering van een warmtefront. Gedurende de middaguren wordt de bewolking steeds dikker en de lucht grijzer. Het blijft vooralsnog droog. Het is eerst tegen en zeker in de avond dat het wat gaat regenen. De westenwind wordt matig tot vrij krachtig (3 tot 5 Beaufort) en de temperatuur komt maximaal op ca 4 graden uit.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar woensdag regent het soms en vriest het niet. De dag begint bewolkt met nog enige regen. In de loop van de ochtend wordt het droog en volgen er opklaringen vanuit het noordwesten. Gaandeweg de middag komen er ook enkele winters getinte buien van de Noordzee binnen drijven. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig (4 of 5 Beaufort gemiddeld) met lokaal sterkere windvlagen. Het voelt frisjes aan bij ongeveer 5 graden. In de nacht naar donderdag minima rond het vriespunt. Overdag opklaringen met zon en meestal droog, een enkel lokaal verdwaald buitje daargelaten. Er staat een zwakke noordelijke wind en het blijft kil bij ongeveer 3 graden. De nacht naar vrijdag brengt vrij stevige vorst. Overdag eerst zonnig, later afwisselend wolken en zon, maar droog. De wind gaat matig uit het westen waaien en het wordt een graad of 5.

Zo was het weer maandag 2 januari 2017
Maximumtemperatuur 5,4 graden
Minimumtemperatuur min0,3 graden
Neerslag: 3,3 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld dinsdag 3 januari om 12.00 uur