menu

Nieuws

Koud, maar zonnig Sinterklaasfeest

Breda - Spanjaardsgat onder een koud winterzonnetje
foto
Nico Koevoets
Zondag was het zonnig met een strakblauwe lucht
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor maandag 5 december 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Boven het vasteland van Europa ligt een uitgestrekt hogedrukgebied. Onder invloed van dit systeem is het vandaag en morgen nog veelal zonnig en koud.

Verwachting voor maandag
De ochtend is begonnen met vorst, maar vanmiddag stijgt het kwik naar ongeveer plus3 tot plus4 graden. Hoewel het de hele dag zonnig is, blijft het frisjes aanvoelen. De zuidoostenwind is zwak met gemiddeld 2 Beaufort.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar dinsdag opnieuw zo’n 5 tot 6 graden vorst. Overdag meestal zonnig, wel geleidelijk op de dag ook wat wolken. Er waait een zwakke tot matige wind van 2 tot 3 Beaufort. Middagtemperaturen tot 5 of 6 graden boven het vriespunt. In de nacht naar woensdag vriest het slechts nog licht. Overdag dan zon afgewisseld door wolken. De zuiden- tot zuidwestenwind is dan matig. Maxima tot 7 graden. Vanaf donderdag is het zachter en regenachtig. Op donderdag is het bewolkt en gaat het in de loop van de dag regenen. De zuidwestenwind is voluit matig en het wordt ca 9 graden. Op vrijdag weinig verandering. Bewolkt, in de loop van de dag regen en een matige zuidwestenwind. Ook dan is het met 9 graden zacht weer.

Zo was het weer zondag 4 december 2016
Maximumtemperatuur 1,5 graden
Minimumtemperatuur min2,9 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 5 december 2016 om 10.00 uur