menu

Nieuws

Het weer voor woensdag: de kou trekt weg

De bewolking neemt later op de dag toe.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Koude start, later meer wolken en zachter

Algemene luchtdrukverdeling
Het zwaartepunt van het hogedrukgebied dat ons een paar koude dagen bezorgde, is weggezakt naar het zuiden van Engeland. Daardoor sijpelt er in de loop van de dag zachtere zeelucht de regio binnen.

Verwachting voor woensdag
De nacht naar woensdag verloopt ook helder en het koelt flink af. Het kan lokaal wel tot 6 of 7 graden vriezen. Dat is matige vorst. Lokaal ontstaat een enkele lokale mistbank en evenzo lokaal is er kans op enkele gladde weggedeelten. Na autoruiten krabben, volgt een zonnige, maar koude ochtend. Vooral gaandeweg de middag komen er meer en meer wolken vanaf het westen. De wind waait met 3 Beaufort matig uit het westen. De maximumtemperaturen komen  hoger uit dan op dinsdag: ca 5 graden. Deze waarden worden pas op het eind van de middag bereikt.

Het weer voor de volgende dagen
De nachtelijke vorst is vanaf donderdag verdwenen. Het is donderdag meestal grijs en bewolkt. Een enkele zonnige knipoog daargelaten. De neerslagkansen zijn niet zo groot.  De west- tot noordwestenwind is met 3 of 4 Beaufort matig. De middagtemperaturen hangen rond de 8 graden. Op vrijdag start de dag bewolkt met soms wat motregen of lichte regen. Tijdens de middaguren wordt het droog en breekt de zon ook af en toe door. De wind is naar het noorden gedraaid en met 2 tot 3 Beaufort, zwak tot matig. Maximumtemperaturen omstreeks 8 graden. Op zaterdag wolkenvelden en soms wat zon. Zacht met ongeveer 7 graden en een noordwestenwind.

Zo was het weer dinsdag 29 november 2016
Maximumtemperatuur 0,3 graden
Minimumtemperatuur -3,9 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld dinsdag 29 november 2016 om 23.00 uur