menu

Nieuws

Aanhoudend rustig herfstweer

Herfstkleuren Bredase singels in oktober
foto
Nico Koevoets
Fraaie herfstkleuren afgelopen zondag bij de singels.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor zaterdag 29 oktober 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Boven de Britse eilanden ligt zaterdag een hogedrukgebied. Het ligt zondag met haar kern boven Nederland om vervolgens maandag boven het noorden van Duitsland aan te komen. Al met al betekent dit rustig, maar ook eentonig herfstweer.

Verwachting voor zaterdag
Opnieuw veel grijze luchten zaterdag. In de ochtend kan er lokaal een spatje motregen vallen. Verder is het overwegend droog, maar we blijven tegen die grijze luchten aankijken. De noordwestenwind waait zwak met 1 of 2 Beaufort. Ze voert vochtige en zachte zeelucht aan met maximumtemperaturen tot 13 of 14 graden.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar zondag komen er opklaringen en koelt het flink af. Voor zondagochtend betekent dit een frisse start met lokaal mistbanken. Nadien breekt geleidelijk de zon door en kan de middag fraai verlopen. Met het hoog boven Nederland is er weinig wind en als er al wind is, dan kan ze uit alle richtingen waaien. Afhankelijk van de hoeveelheid zon liggen de maxima tussen 11 en 15 graden. Hoe langer de zon kan schijnen, hoe hoger de temperatuur. Ook maandag een frisse start van de dag met lokaal ochtendgrijs. In de loop van de dag steekt er een zwak oostenwindje op. De zon gaat dan af en toe schijnen bij maxima rond 12 of 13 graden. Dinsdag draait de wind naar zuid of zuidwest, maar ze blijft qua sterkte nog zwak. Aanvankelijk is er wat zon, echter voornamelijk later op de middag en in de avond toenemend bewolkt. Middagtemperaturen rond 12 of 13 graden.

Zo was het weer vrijdag 28 oktober 2016
Maximumtemperatuur 14,1 graden
Minimumtemperatuur 11,6 graden
Neerslag: 0,0 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Zomertijd wordt wintertijd
In de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober 2016 wordt de zomertijd door de wintertijd  vervangen. Dit betekent dat de klok om 03.00 uur in de nacht een uur terug gaat naar 02.00 uur. De nacht duurt een uur langer. In de ochtenduren is het tijdelijk wat eerder licht, in de avonduren wordt het vanaf nu snel donker.

Weersverwachting opgesteld vrijdag 28 oktober 2016 om 22.00 uur